Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Met MijnWijk is het elke dag Burendag

Zwolle – Op zaterdag 26 september 2020 organiseren veel inwoners een activiteit samen met de buren. Dat kan een koffiemoment zijn, maar steeds vaker steken bewoners op Burendag de handen uit de mouwen. Zij bedenken een plan om hun buurt aantrekkelijker te maken. Met de website MijnWijk kunnen zij nu andere bewoners hiervoor uitnodigen en enthousiast maken om mee te doen. Dat kan ook na Burendag.

PC Hooftstraat een buurt met enthousiaste bewoners

Wat begon met zes tuinmannen is uitgegroeid tot een groep van vijftien bewoners. Dat kwam voor een belangrijk deel door het enthousiasme van bewoners, maar ook door MijnWijk. Wijkbeheerder Ilse Bloemhof: “De website MijnWijk is een gemakkelijke manier om je idee voor de buurt breed onder de aandacht te brengen.”

Meer over de tuinmannen op MijnWijk

Koffie, kleur en groen in de kruidenbuurt

De bewoners van de Kervelweg, Kaasjeskruidweg en Kamilleweg in Westenholte willen Burendag niet alleen gebruiken om met elkaar koffie te drinken. Bewoners Peter de Jongste en Joanne van Staalduine plaatsten dan ook op MijnWijk het bericht dat de bewoners ook de groene en handige handen willen laten wapperen.

Meer over de kuidenbuurt op MijnWijk

Lortzinghof vergroent en verbindt

Bewoner Vincent Wever van de Lortzinghof in de Muziekwijk in Holtenbroek is heel tevreden over zijn buurt en laat dat weten op MijnWijk: “Wij wonen in een leuke, autovrije straat met een keur aan bewoners: jongeren, ouderen, alleenstaanden en gezinnen. Er is veel onderling contact.”

Meer over de Lortzinghof op MijnWijk

De Argusvlinder ontpopt zich tot vakantiestraat

De zomervakantie stond voor de deur. Hoe leuk zou het zijn als hun straat in de zomer als ‘vakantiestraat’ zou worden ingericht. Bewoner Janine Otten legde haar idee voor aan de bewoners en aan de gemeente.

Meer over de vakantiestraat op MijnWijk

Wat is MijnWijk?

MijnWijk is een website voor bewonersinitiatieven. Op www.zwolle.nl/mijnwijk plaatsen bewoners ideeën om de buurt mooier, veiliger, groener of leuker te maken en het buurtcontact te verbeteren. Andere bewoners kunnen dit idee steunen door op MijnWijk een like of een reactie te geven.

Op deze website staan meer voorbeelden van bewonersinitiatieven die op Burendag kunnen beginnen, maar dat hoeft niet. Elk weekend kan het burendag zijn.

Naar de website

Gerelateerde artikelen

Back to top button