Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Meer dan 700 handtekeningen voor pumptrack in Zwolle-Zuid: initiatiefnemers gaan naar stadhuis

Zwolle – Een groep betrokken Zwolle-Zuid bewoners willen samen een pumptrack realiseren in Zwolle-Zuid. Ze hebben daarvoor een petitie opgestart op petities.com. Het gaat om een groep fanatieke mountainbikers, ouders met kinderen, skaters en racefietsers uit deze wijk. Ze hopen dat de gemeente hun plan steunt en een geschikte locatie aanwijst voor de baan. Daarom wordt er maandagavond ingesproken tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Een pumptrackbaan is een fietsparcours met heuvels en bochten waar je snelheid kunt maken door je lichaam op en neer te bewegen. Het is een leuke en sportieve manier om je fietsvaardigheid te verbeteren en je conditie te trainen. Je kunt een pumptrackbaan met verschillende soorten fietsen berijden, zoals BMX, mountainbike of zelfs een gewone stadsfiets ,maar het is ook geschikt voor skaten, steppen en zelfs rolstoelen. Het is een baan vergelijkbaar met een BMX baan, maar dan met verhard asfalt, met bulten en kombochten.
Foto Swerve Battle in Zwolle-Zuid winkelcentrum – © Streetbird

 

Jeugd in beweging

De petitie is inmiddels al meer dan 725 keer ondertekend door enthousiaste bewoners, sporters en ouders. Ze zien een pumptrack als een leuke en gezonde manier om buiten te bewegen, elkaar te ontmoeten en nieuwe vaardigheden te leren. Zoals ondertekenaar Henry zegt op petities.com: “Ik zie graag dat de jeugd in beweging blijft en dit is een hele leuke activiteit!”. En Brenda voegt toe: “Ik vind het belangrijk dat de jeugd in Zwolle-Zuid een veilige plek heeft waar ze samen kunnen sporten in de buitenlucht. Zonder dat het geld kost door middel van contributie. Die plekken zijn er te weinig en wat is er nu gezonder dan buiten fietsen, steppen of skaten?”

Ik vind het belangrijk dat de jeugd in Zwolle-Zuid een veilige plek heeft waar ze samen kunnen sporten in de buitenlucht. Zonder dat het geld kost door middel van contributie. Die plekken zijn er te weinig en wat is er nu gezonder dan buiten fietsen, steppen of skaten?

 

Onderzoek naar of er een pumptrack in Zwolle moet komen en waar

De initiatiefnemers hopen dat de gemeente hun idee serieus neemt. Ze gaan daarom maandagavond 6 november voor aanvang van de raadsvergadering massaal met de fiets, op de skates en met de stunt-step naar het stadhuis. Jasper van Stiphout, zal die avond, namens Pumptrack Zwolle, de raad 5 minuten toespreken. Jasper vertelt: “Pumptrack Zwolle is het grootste burgerinitiatief tot nu toe. We hebben op dit moment al 738 handtekeningen voor de petitie. En het goede nieuws is ook, dat D66 een motie gaat indienen, met het verzoek om een onderzoek in te stellen of de pumptrack er moet komen en op welke locatie. Dat betekent nog niet dat hij er komt maar dan is de eerste stap in ieder geval gezet.” Het pumptrack Zwolle initiatief is populair, zo vervolgt Jasper. “Ons initiatief wordt ondersteund door allerlei verenigingen zoals de MTB vereniging Zwolle, Gaz Gaz en Peddle BikeLife zwolle. Ook alle basisscholen in Zwolle-Zuid hebben zich positief uitgesproken. Dus we hebben een breed draagvlak.”

Motie

Of de pumptrack er gaat komen is dus afhankelijk van de gemeenteraad en het stadsbestuur. Als de gemeenteraad voor de motie stemt dan zal de wethouder die gaat over sport en onderzoek in gaan stellen of er een pumptrack in Zwolle moet komen en waar dan precies. De initiatiefnemers hopen op Zwolle-Zuid omdat het ook een burgerinitiatief uit Zwolle-Zuid is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button