112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grote stroomstoring in Zwolle is voorbij: 15.166 klanten zaten zonder stroom

Zwolle – De stroomstoring die grote delen van Zwolle en de regio trof, is voorbij. Volgens de netbeheerder Enexis zaten er op het moment van de storing 15.166 klanten zonder elektriciteit. De storing had onder meer gevolgen voor Zwolle-Zuid, hogeschool Windesheim, bedrijventerrein de Oosterenk en het Isala ziekenhuis. Ook Wijthmen, Laag Zuthem, Windesheim en Hoonhorst werden getroffen. In totaal ging het om 884 postcodegebieden.

Getroffen gebieden

Rond 12.14 uur kregen de eerste gebieden weer stroom, waaronder postcodegebied 8014 in Zwolle-Zuid en postcode 8024 waar Isala zit.

De website van Enexis lag volledig plat. De netbeheerder melden rond half 12 vanochtend: “Onze monteurs zijn onderweg om dit op te lossen. Sorry voor het ongemak!”, meldde Enexis rond half 12 ’s ochtends. Om 12.41 kwam de melding dat de storing helemaal verholpen was. De reden van de storing is volgens de netbeheerder nog onbekend. Maar ze zijn het aan het onderzoeken.

Isala draaide weer op noodstroom

Eerder die week kwam Isala al zonder stroom te zitten vanwege een stroomstoring. Zij draaiden toen deels op noodstroom. Ook nu was het ziekenhuis weer getroffen door de stroomuitval. Eveline Henneke, woordvoerder bij Isala, meldde: “Deze keer zijn we heel soepel overgegaan op de noodstroom. De spoedeisende hulp en alle operatiekamers waren gewoon open. De operaties werden afgemaakt en we keken dan of we de volgende operaties konden starten. Vooralsnog waren ook alle poliklinieken in bedrijf en gingen de afspraken door. “.

Gerelateerde artikelen

Back to top button