Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Laatste keer heen en weer met het Kleine Veer

’t Kleine Veer maakt zondag 25 oktober het laatste tripje van dit vaarseizoen over de IJssel.  Maandag 26 oktober  wordt het pontje uit de vaart gehaald.

Het pontje over de IJssel, dat de kortste weg is tussen Zwolle en Hattem, heeft vanaf eind april dagelijks gevaren. In de winterperiode kunnen fietsers en wandelaar natuurlijk gebruik maken van de Rode spoorbrug een eindje verderop.

‘t Kleine Veer verbindt al sinds de Middeleeuwen de twee Hanzesteden Zwolle en Hattem.
Wandelaars en fietsers kunnen ieder jaar in de lente en zomer gebruikmaken van deze unieke, historische overtocht. Uniek vanwege het prachtige uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden en de rijkdom aan weidevogels die men van hier kan zien.

Ondertussen wordt in de wintermaanden in het gebied hard gewerkt aan het project Ruimte voor de Rivier. Ook in de nieuwe situatie blijft het pontje de overtocht verzorgen. Komend jaar weer vanaf medio april.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button