Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal voorbeschouwing – Berkum gaat voor herstel bij Enter

Berkum speelt zaterdag de inhaalwedstrijd bij Enter Vooruit, de hekkensluiter van de 1e Klasse D. De Zwollenaren zullen daar moeten knokken om, na miskleunen in de laatste twee duels, de haperende machine weer aan de praat te krijgen.

“Het is echt heel belangrijk dat we winnen, en dan maakt het eigenlijk niet eens veel uit hoe en tegen wie,” blikt Berkum-verdediger Razi Kanseyo vooruit. “We hebben een slechte serie achter de rug, maar bij winst krijgen we weer aansluiting. Iedereen is er bij ons dus van doordrongen dat we de drie punten mee móeten nemen.”

Wennen Enter Vooruit werd vorig seizoen tweede in de 2e Klasse H, met slechts twee punten achterstand op kampioen Be Quick ’28, maar promoveerde toch via de nacompetitie. Daarna bleef de selectie van de Tukkers vrijwel in tact maar onder de nieuwe trainer Bjorn Hodes was het voor Enter een klasse hoger toch flink wennen. De eerste vijf duels werden allemaal verloren en de ploeg bungelt daardoor onderaan in 1D. De verschillen onderin zijn echter nog niet onoverbrugbaar, ook omdat Enter vorige week het eerste punt van de competitie verdiende door in eigen huis met 2-2 gelijk te spelen tegen Be Quick ’28. Het zag er overigens lange tijd niet naar uit dat er voor Enter nog een remise in zou zitten, want de bezoekers kwamen al snel op voorsprong en breidden die nét na rust uit tot 0-2. Toen Be Quick daarna echter achterover ging leunen kwam Enter knap terug. Na een uur kopte Frank Smit uit een vrije trap de 1-2 binnen en dik 10 minuten later scoorde Wout Velten de gelijkmaker.

Wisselvallig Berkum kijkt terug op een wisselvallige periode. In de beide bekertoernooien deden de Zwollenaren het uitstekend, waarbij ze in de strijd om de landelijke KNVB-beker zelfs twee topklassers uitschakelden. In de competitie draait de ploeg van trainer Willem Brouwer de laatste weken echter stroef, want de laatste twee duels gingen verloren. Twee weken geleden baalde Berkum nog nadat bij Nunspeet een zeker lijkend punt in de slotminuten onnodig weg werd gegeven, maar afgelopen week ging de Zwolse ploeg thuis met liefst 1-5 onderuit tegen DETO Twenterand. Trainer Brouwer verweet zijn spelers naderhand dat er veel te weinig inzet en passie was getoond en er veel te vaak onnodig balverlies was geleden. Berkum staat na deze twee verliespartijen op een zevende plek met negen punten uit zes duels.

Berkum moet nu dus strijd leveren om terrein terug te winnen in deze inhaalwedstrijd, maar beseft dat Enter Vooruit na het binnenhalen van het eerste punt de smaak te pakken zal hebben gekregen. De wedstrijd Enter Vooruit-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn, die op Sportpark De Werf aan de Sportlaan in Enter om 14.30 uur af laat trappen.

Controleer ook
Close
Back to top button