Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

Vrijdag treedt PEC Zwolle in het IJsseldelta stadion aan tegen FC Utrecht. Een ideale gelegenheid voor de Zwollenaren om de ruime nederlaag tegen Vitesse (1-5) weg te spoelen . Trainer/coach Ron Jans vertelde na afloop van dit duel voor de camera van PEC Zwolle TV: ,,We hebben verloren van een goed Vitesse en hebben daarnaast teveel persoonlijke fouten gemaakt’’. De tegenstander van vrijdag, FC Utrecht, speelde afgelopen weekend in eigen huis met 1-1 gelijk tegen promovendus Roda JC Kerkrade.

Plaats op de ranglijst

De Blauwvingers doen het ondanks het verlies tegen Vitesse goed in de Eredivisie. De club uit Zwolle staat op de zesde plaats. Daarnaast werd er pas twee keer verloren. FC Utrecht staat momenteel op de elfde positie en heeft uit de laatste vier competitieduels twee punten gepakt. Het team van trainer/coach Erik ten Hag is in de Galgenwaard nog wel ongeslagen. Van de tien punten zijn er maar liefst negen in eigen huis binnen gehaald.

Spitsen in vorm

Beide teams hebben een spits in de gelederen met een neusje voor het doel. Aan de kant van de Domstedelingen is dit de Fransman Sébastien Haller. De aanvalsleider vond dit seizoen al vijf keer het net. Bij de Zwollenaren is de man in vorm Lars Veldwijk. De spits trof in negen wedstrijden zes keer doel. Vrijdagavond gaat blijken of de spitsen hun doelpuntentotaal verder kunnen aanvullen.

Terugblik

Een terugblik op vorig seizoen laat zien dat PEC Zwolle tweemaal te sterk was voor de ploeg uit Utrecht. De Blauwvingers wonnen de thuiswedstrijd met 2-0 door doelpunten van Jesper Drost en Soufian Moro. De uitwedstrijd werd ook met 0-2 gewonnen. Toen waren de doelpuntenmakers Thomas Lam en Stef Nijland.

De wedstrijd staat vrijdagavond onder leiding van arbiter Braamhaar, hij wordt geassisteerd door de heren Hoksbergen, Honig en Dieperink. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt in het IJsseldelta stadion. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Via deze link kom je bij de kaartverkoopinformatie terecht. Kan je er niet bij zijn? Volg de wedstrijd dan via ons Twitterkanaal of kijk live mee via FOX Sports.

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

Back to top button