Nieuws uit ZwolleVoetbal

Knap herstel Be Quick in Ommen

Zwolle – Be Quick heeft zich gisteren bij OZC op een knappe manier hersteld na de dramatische wedstrijd van vorig weekend. De ploeg speelde degelijk en zag dat er om kwart over vier een vrolijke eindstand op het bord stond: 0-4

Nog steeds geblesseerden genoeg aan de kant van Be Quick, toch zien we dat Jeffrey van der Vlist in de basis start. Voor het eerst dit seizoen. Een basisplek was er ook voor middenvelder Kevin Zomerdijk. De formatie van Wilfred Westerhuis opent ijzersterk op deze novembermiddag. Het combineert goed en de spelers zitten er bovenop in de duels. En in de 7e minuut is het al prijs als Eric van Beek een vrije trap binnenschiet van Yordi Veldman: 0-1. Een minuut later schiet Jeffrey van der Vlist de bal voorlangs. Lang hoeft Be Quick niet te wachten op het tweede doelpunt. Als de keeper een hoekschop van Roan Admiraal verkeerd beoordeelt, is het Sertaç Yilmaz die de bal over de lijn werkt: 0-2. Na een kwartier lijkt het al 0-3 te worden als Yordi Veldman een bal binnentikt vanaf de vijfmeterlijn. Dit keer gaat het feest niet door. Jeffrey van der Vlist die zich bij de eerste paal bevindt, wordt als buitenspel beoordeelt. In het eerste kwartier is OZC alleen gevaarlijk geweest door Leon Valk die een bal net voorlangs schiet.

Na een minuut of 20 verandert het spelbeeld. De toeschouwers die de kou wel trotseren zien dat OZC begint mee te doen aan de wedstrijd en geleidelijk aan een licht overwicht krijgt. Tot grote kansen leidt het echter niet. Be Quick is echter niet scherp in de counter voor de rust en laat zo de kans lopen om de wedstrijd in het slot te gooien.

Na de rust geeft de geelzwarte ploeg uit Ommen nog eens gas en komt Be Quick onder druk te staan. Dat loopt in de 50e minuut maar net goed af als Rik Jan de Groot een bal net naast het doel van Wibo van Dijk schuift. Het is een waarschuwing dat de achterste linie met Van Beek, Arslan, Brinkhuis en Blom aan de bak moet. Voor de rust waren de heren meester in eigen linie.

Sander Aarten kan in de 57e minuut de wedstrijd afmaken, maar de keeper uit Ommen onderschept nog net een diepe bal. Dat geldt enkele minuten later ook voor Jeffrey van der Vlist die achter een diepe bal van Eric van Beek aangaat. OZC begeeft echter niet en ziet dat oud-Be Quicker Floris Buitenhuis de onderkant van de lat raakt in de 61e minuut. Daarna verliest het Ommer offensief geleidelijk aan aan kracht. Be Quick schuift weer richting de helft van de tegenstander en ziet dat Eric van Beek in de 75e minuut een enorme kans krijgt op zijn tweede doelpunt, maar keeper Schuldink weet de bal te keren. Maar het is uitstel van executie. Kevin Westerbeek weet enkele minuten later Sander Aarten te vinden en die tikt de bal met de buitenkant langs de keeper: 0-3.

OZC krijgt na een overtreding op Leon Valk alsnog de kans om te scoren, maar Rik Jan de Groot mist vanaf de strafschopstip. Als Floris Blom in de slotfase alert is bij een vrije trap, verschijnt ook nog eens de 0-4 op het bord. Ongekende weelde. Een geweldige oppepper voor iedereen na de blamage tegen WVF. Door deze overwinning is Be Quick in punten gelijk gekomen met ZAC dat 12e staat.

Ook trainer Westerhuis toont zich na afloop tevreden: “We hebben vooral in de eerste helft gedaan wat we afgesproken hadden. We waren baas op eigen helft. Eigenlijk moeten we het dan al helemaal afmaken. Na de rust zie je dat het verschil tussen winst en verlies klein is. Alles bij elkaar moet ik zeggen dat we realistisch hebben gespeeld en heb ik genoten van de goede teamgeest.”

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Floris Blom, Laser Arslan, Emiel Brinkhuis, Kevin Zomerdijk, Roan Admiraal, Yordi Veldman, Sander Aarten, Sertaç Yilmaz (86. Rob Huisman) , Jeffrey van der Vlist (65. Kevin Westerbeek)

Gerelateerde artikelen

Back to top button