EconomieNieuws uit ZwolleProgramma'sTV ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Nieuwe Hornbach Zwolle met aangepaste kruising straks goed bereikbaar

Zwolle – Het aantal bezoekers in Zwolle blijft groeien. De komst van detailhandelsbedrijf Hornbach aan de kruising Blaloweg-Katwolderweg, draagt bij aan deze groei in de toekomst. Met een financiële bijdrage van de provincie Overijssel en Hornbach heeft de gemeente Zwolle in oktober en november dit jaar de kruising vergroot en verkeersveiliger gemaakt.

Maandagmiddag hebben wethouder René de Heer en gedeputeerde Bert Boerman de aanleg van de kruising symbolisch gemarkeerd met het plaatsen van een verkeerslicht in aanwezigheid van de samenwerkende partijen.

Mede door de komst van Hornbach volgend jaar aan de Blaloweg-Katwolderweg, krijgt de kruising in de toekomst meer verkeer te verwerken. Met vier rijstroken is de kruising inmiddels vergroot en de komende weken wordt de nieuwe kruising volledig voorzien van verkeersregels installaties. Daarnaast is in het gebied een nieuwe in- en uitrit bij de bezinepomp aangelegd en fietspaden verlegd.

De bouw vcan de Hornbachj zal 9 maanden duren. In totaal 6 maanden bouwen en 3 maanden inrichten. Expansiemanager Jacqueline Tijchon van Hornbach verwacht begin 2018 open te gaan voor de Zwollenaren.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren