Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Jan Jaap van der Wal, Jan J. Pieterse, Leon Verdonschot en Marco Roelofs lullen er op los in Zwolle

Na het succes van de eerste twee edities van de LULverhalen toert initiatiefnemer Howard Komproe, bijgestaan door een groep bekende mannen, weer door het land met de populaire formule vol testosteron: de LULverhalen 2015. De naam van de voorstelling laat weinig te raden over. Deze tegenhanger van Gesluierde-, Hormoon-, Vagina- en Overgangsmonologen is theater gemaakt door echte mannen! Normaliter ontvangt stand-upcomedian, presentator en ‘OpperLUL’ Komproe als vaste factor iedere avond drie bekende mannen, die hun eigen lulverhaal delen met het publiek. Voor de voorstelling in Zwolle, mag Jan Jaap van der Wal zich echter voor één avond ‘OpperLUL’ noemen. Onder begeleiding van Jan Jaap vertellen Jan J. Pieterse, Leon Verdonschot en Marco Roelofs hun verhaal. de LULverhalen 2015 is op vrijdag 22 mei te zien in het Odeon Theater in Zwolle.

Jan Jaap van der Wal, die voor deze voorstelling het ‘presentatiestokje’ van Howard overneemt, is het wonderkind van Comedytrain. Hij begon daar op 17-jarige leeftijd en is artistiek leider van de club. Het grote publiek kent hem van ‘Dit was het Nieuws’ en zijn vele theatersuccessen.

Jan J. Pieterse is actief op het podium in onder andere de voorstellingen Mannen van Taal en Cultuur met mes & vork. Naast het podium is hij actief als tekstdichter, theaterjournalist van Haarlems Dagblad en is hij programmeur van Cultuur met mes & vork en stadsschouwburg Haarlem.

Leon Verdonschot is journalist, presentator, schrijver, radiomaker, regisseur en columnist. Hij schrijft onder meer voor Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer en bracht onlangs zijn debuutroman ‘Alles van elkaar’ uit.

Marco Roelofs is de frontman van de Heideroosjes, één van Nederlands meest legendarische punkformaties. Daarnaast is hij theatermaker, presentator, schrijver en journalist. Ook acteert hij incidenteel.

De cast van de volledige tournee bestaat uit: Bram Bakker, Frits Barend, Vincent Bijlo, Mike Boddé, Daniel Boissevain, Boozy, Sjaak Bral, Dennis van der Geest, Goeroes Zonder Grenzen, Maxim Hartman, Jan Heemskerk, René van Meurs, Rick Moorman, Erik van Muiswinkel, Martijn Oosterhuis, Jan J. Pieterse, Prem Radhakishun, ReaZun, Marco Roelofs, Art Rooijakkers, Henkjan Smits, Gijs Staverman, Henk van Straten, Leo Verheul, Leon Verdonschot, Jan Jaap van der Wal, Wudstik en Eddy Zoëy.

Meer informatie

Tickets voor de LULverhalen 2015 in Zwolle zijn te koop bij de theaterkassa van het Odeon Theater of via hun website: www.zwolsetheaters.nl. Meer informatie en de volledige speellijst zijn te vinden op www.delulverhalen.nu.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button