Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Jacco Gardner met nieuw materiaal naar Hedon

Zijn debuutalbum Cabinet of Curiosities gooide hoge ogen en wordt beschouwd als een van de beste albums van 2013. Over een maand verschijnt er nieuw materiaal van de multi-instrumentalist uit Hoorn, Hypnophobia. Voorafgaand aan de release probeert Jacco Gardner het nieuwe materiaal uit op de podia, donderdag 30 april in Hedon.

In het voorjaar van 2012 bracht een tot dan toe vrij onbekende Jacco Gardner zijn eerste single uit genaamd Clear The Air via het Spaanse Action Weekend records. Binnen een maand was de single niet meer aan te slepen en inmiddels gaat het collecters item ver boven de verkooprijs over de toonbank. Jacco’s inspiratie bronnen voor zijn Neo- Psych, Baroque Pop zijn niet de minste. Zijn muzikale helden zijn namelijk Syd Barret, Curt Boettcher, Brian Wilson, The Zombies en andere pioniers op het gebied van studioproductie en songwriting in de jaren ’60.

Internationaal is Jacco Gardner niet onopgemerkt gebleven bij sixties, freakbeat, avontuurlijke popliefhebbers en niet in de laatste plaats collega muzikanten. Zo zijn de Engelse Horrors groot zelf verklaard fan en dit steken zij dan ook niet onder stoelen of banken.


JACCO GARDNER

Support: EERIE WANDA
Locatie            : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer         : Donderdag 30 april
Open               : 20:30 uur

Aanvang         : 21:00 uur

Entree             : € 13,50
Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl. .

Gerelateerde artikelen

Back to top button