In beeldNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Extra water en fulltime verzorging voor de plantenbakken in Zwolle

Zwolle – De aanhoudende droogte laat zijn sporen achter. Het gras is totaal verdord, sommige bomen slaan al geel uit, maar de bloembakken worden goed verzorgd. Er staan er zo’n 80 door heel Zwolle. De mannen van de ROVA zijn de hele week fulltime bezig om ze te voorzien van water en ze bij te houden.

 

Bloembakken ROVA – Foto: ©Peter Denekamp

Ook de geraniums in de bloembakken in het centrum krijgen extra verzorging. Flower and Shower, het bedrijf van Bert de Kruijk, verzorgt de bloemen voor het Zwolle Fonds:  “Normaal worden de planten in Zwolle één keer in de twee weken verzorgd. We gaan nu één of twee dagen versnellen.” , aldus de Kruijk.

 

Baskets met geraniums – Foto: ©Peter Denekamp

Het bedrijf heeft speciale baskets ontwikkeld waardoor de bloemen langere tijd zonder verzorging kunnen.  “De baskets waarin de geraniums zijn geplant hebben een groot waterreservoir. Dat is heel belangrijk want anders kun je natuurlijk nooit één keer in de twee week de planten water geven. Want anders moet je drie vier keer in de week de bloembakkken water geven. Maar wij hebben de basket zelf ontwikkeld en daar hebben wij hele goeie resultaten mee qua groei en bloei en maar ook qua verzorging dat we niet al te vaak de bloemen hoeve water te geven.”

Video archief: Bloembakken met geraniums krijgen water en voeding

De bloemen krijgen met een speciale servicewagen water en voeding. En dat gebeurd dus iets vaker als het erg warm is.

Bloembakken ROVA – Foto: ©Peter Denekamp

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button