Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Weeshuis deelt 58 mille uit aan jeugdprojecten

Zwolle- Het Hervormd Weeshuis schenkt tijdens de derde beslisronde 58.000 euro aan grote en kleine Zwolse jeugdprojecten. Op deze manier kan bijvoorbeeld theatergroep The Young Ones de aanleg van een vloer in hun nieuwe onderkomen aan de Grote Voort bekostigen.

Ook kan stichting Kind in Beeld hierdoor het Grote Sinterklaasfeest mogelijk maken voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Het Zwolse team van XOXO Dance kan tevens rekenen op een bijdrage voor hun deelname aan het WK hiphop dat volgende maand in Glasgow plaatsvindt.

Negentien projecten

Maar liefst negentien projecten worden deze keer gesteund en dit brengt de stand van tot nu toe in 2018 toegekende giften op anderhalve ton. Voor alle projecten die gesteund worden kun je kijken op de website van Het Hervormd weeshuis.

Aanvraag indienen

Elke stichting, vereniging of particulier kan een aanvraag indienen voor projecten bestemd voor in Zwolle studerende of wonende jongeren tot en met 25 jaar. Op de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl kun je een aanvraag indien voor een bijdrage. Dit kan tot 18 september.

Stichting Het Hervormd Weeshuis

Weeshuizen zijn er al tientallen jaren niet meer in Nederland. Tot 1953 had Zwolle nog één weeshuis dat onderdak bood aan ouderloze kinderen. Daarna zijn de door dit weeshuis verworven bezittingen overgegaan in stichting Het Hervormd Weeshuis.

Het bestuur van de stichting zet de jaarlijkse netto-opbrengsten van deze bezittingen op een eigentijdse manier in. Met het doel om initiatieven in Zwols jeugd- en jongerenwerk een steuntje in de rug te geven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button