4 en 5 meiEconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Glas bier of wijn net geen 5,5 euro op Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – Bij het Bevrijdingsfestival Overijssel is ook dit jaar het consumptiesysteem weer volledig gedigitaliseerd. Bezoekers kunnen hun dorst lessen met bier, wijn, fris en de wat sterkere varianten, waarbij de prijzen variëren van 1 tot 2,5 festivalmuntjes.

Een muntje kost €3,63, maar moet in sets van vier worden gekocht voor €14,50. Dit betekent dat individuele muntjes niet beschikbaar zijn. Voor een verfrissend flesje Heineken SILVER of een Heineken 0.0, witte wijn of rosé betaal je 1,5 muntje, wat neerkomt op net geen 5 euro 50.  Een kleine Heineken Silver heb je al voor 3 euro 63.  Frisdranken zoals Pepsi, Sisi en Lipton Ice zijn verkrijgbaar voor 1 muntje (3,63 euro)  en voor de liefhebbers van sterke drank zijn opties zoals Smirnoff Ice of Captain Morgan & Cola te verkrijgen voor 2,5 muntje (zo’n 9 euro).

Je moet dan nog wel een recyclebare beker aanschaffen. Dit kost een extra half muntje, die bij elke volgende bestelling kan worden ingeleverd . De organisatie benadrukt dat er geen statiegeld op de bekers zit.

Muntjes zijn verkrijgbaar bij diverse muntenkassa’s en automaten verspreid over het festivalterrein, waar zowel contant geld als pinpassen worden geaccepteerd, evenals creditcards. Mocht je aan het einde van het festival nog muntjes over hebben, dan kunnen deze tot middernacht worden ingewisseld bij de grote kassa’s. De organisatie maakt duidelijk dat retourpinnen de enige optie is, aangezien er niet met contant geld wordt gewerkt.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button