Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Haring happen tegen eenzaamheid bij Woonzorgcentrum de Kievitsbloem

Door: Chantal Kuipers

Zwolle – “Mensen horen niet alleen te zijn. Ik denk dat iedereen zich wel eens eenzaam voelt.” dat zei William Dogger, wethouder in Zwolle donderdag tijdens zijn aanwezigheid bij het haring happen in Woonzorgcentrum de Kievitsbloem in Zwolle – Zuid.

Week van de eenzaamheid

Tot en met 6 oktober is het de Week tegen de Eenzaamheid. Het is bekend dat ouderen zich vaak eenzaam voelen. Reden voor Driezorg om als ouderenzorgorganisatie aandacht te besteden aan deze week met diverse activiteiten. Zo wordt er haring gegeten ter promotie van het project Maatje voor een maatje en komen er kinderen op bezoek.

Bewoners

“Ik vond het een verrassing. Ik had het niet verwacht.” zegt bewoonster Mevrouw Woestmaat. Ook andere bewoners vinden het een leuk initiatief. De haringen vinden dan ook gretig aftrek. Een enkele bewoner slaat het haring happen over, maar ze geven wel aan te genieten van de gezelligheid die het met zich meebrengt. En dat is de beste remedie tegen eenzaamheid.

‘Maatje voor maatje ‘ Daarin koppelt ‘Hart voor Zwolle’ jongere vrijwilligers aan eenzame ouderen. Nathan van Dam, relatiemanager bij Hart voor Zwolle : “We stimuleren ze om vooral op zoek te gaan naar dingen die ze samen leuk vinden. Ga vissen, of samen winkelen. Als je iedere week alleen maar in een kamertje koffie gaat zitten drinken, dan ben je zo uitgepraat. Dat hou je als vrijwilliger ook niet lang vol.”

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren