Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Stadkamer en RobotXperience laten bezoekers kennis maken met de toekomst

Spelen met robots

Zwolle – Van 3 t/m 7 oktober 2018 organiseren RobotXperience en Stadkamer een pop-up bij Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. Bezoekers, medewerkers,  onderwijzers en bedrijfsrelaties kunnen robots en nieuwe technologie zelf ervaren en leren wat er mee kan.

Digitale vaardigheden

Stadkamer richt zich op basisvaardigheden zoals ‘leestaal’. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en ‘digitaal’ zal ook tot de basisvaardigheden van mensen gaan behoren. Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur Stadkamer, licht toe waarom Stadkamer hier een voortrekkersrol in wil spelen: “Technologie neemt een belangrijke plaats in in ons leven en er komt nog veel op ons af. Wij vinden het belangrijk om onze bezoekers mee te nemen in deze technologische reis door hen zelf te laten ervaren wat robots en technologie kunnen betekenen”.

 Ervaren en ontdekken

Randall van Poelvoorde, partner van RobotXperience, legt uit wat de innovatie pop-up doet met mensen: “Iedereen die nieuwe technologie ervaart, ziet, aanraakt of ermee praat, raakt gefascineerd.Slimme software en kunstmatige intelligentie geeft ons steeds meer kennis. Met de innovatie pop-up kunnen mensen op een toegankelijke manier kennismaken met de technologie die ons leven en ons werk gaat veranderen. En het belangrijkste: het is intuïtief, leuk en inspirerend!”

Lezingen

Tijdens de vijfdaagse innovatie pop-up wordt niet alleen de technologie gedemonstreerd, maar worden ook meerdere lezingen gegeven om het kennisniveau van bezoekers te vergroten. Hierbij komen onderwerpen aan de orde als ‘Robots en technologie voor MKB-bedrijven’, ‘Robots nu en in de toekomst.’

Tom Ederveen geeft elke dag een lezing over robotisering. Tom is oprichter en partner bij RobotXperience en een expert op het gebied van robots in de zorg en de woonomgeving.

Stadkamer

Stadkamer is de plek waar mensen alles vinden om zich te ontwikkelen en om samen te zijn. In Stadkamer komen werelden van informatie, taal, kunst en cultuur op een spannende manier samen. Op verschillende verschillende locaties in Zwolle is de Stadkamer te vinden. De vestiging aan de Zeven Alleetjes is de hoofdlocatie met een breed aanbod van diensten.

RobotXperience

RobotXperience informeert bedrijven en consumenten over robotica en technologie door middel van websites, workshops en evenementen. RobotXperience laat mensen actief kennismaken met robots en technologie in ons leven, ons werk en in de zorg.

Spelen met robots

Voor kinderen van 6-14 jaar is er Spelen met robots. In het Medialab zijn spullen voor verschillende leeftijden aanwezig waarmee je kunt programmeren. Er kan een filmpje met Stickbot Studio worden gemaakt. Of er kan een eenvoudige machines met LEGO worden gebouwd.  Ook kan er worden geprogrammeerd met de Dash en Dot robots, de Blue-bot, de Ozobot en de Raspberry pi. Er is ook een VR-bril en Minecraft. Mochten er vragen zijn dan is er begeleiding aanwezig.

Vrijdag 5 oktober 09.00 – 21.00 uur: RobotXperience innovatie pop-up 13.00 – 16.00 uur: Spelen met robots (voor kinderen van 6-14 jaar) 19.00 – 20.00 uur: Lezing Tom Ederveen

Zaterdag 6 oktober 10.00 – 17.00 uur: RobotXperience innovatie pop-up 10.30 – 11.30 uur: Lezing Tom Ederveen 13.00 – 16.00 uur: Spelen met robots (voor kinderen van 6-14 jaar) 13.30 – 15.30 uur: Coderdojo

Zondag 7 oktober 13.00 – 17.00 uur: RobotXperience innovatie pop-up 13.00 – 14.00 uur: Lezing Tom Ederveen 13.00 – 16.00 uur: Spelen met robots (voor kinderen van 6 – 14 jaar)

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button