HandbalSport

Handbaldames van HV Zwolle winnen in laatste seconden de thriller met Heeten

Zwolle – Zaterdagavond stond op papier misschien wel de spannendste wedstrijd van het seizoen op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 2! Bij winst zou er een gat geslagen worden van 6 punten. Er moest geknokt worden!

Voorafgaand wisten de dames van Zwolle dat het geen makkie zou worden. Heeten is een goede ploeg, die veel op snelheid wil spelen. Ze staan daarom ook niet voor niks op de tweede plaats.

De dames van Zwolle begonnen sterk en kwamen al vrij snel op een 1-4 voorsprong. Echter duurde dit niet lang. Heeten liet zien over een goede ploeg te beschikken en sloot snel weer aan. De dames van Zwolle hadden het lastig. Bijna de gehele eerste helft stond Heeten met 1 of 2 punten voor. Er werd dan ook gerust met een 11-9 stand in het voordeel van Heeten.

De tweede helft begon. De meiden van Zwolle wisten dat het nog niet gespeeld was. Een wedstrijd duurt 60 minuten en het kan nog alle kanten op. De verdediging stond als collectief hard te werken en dat resulteerde in een weer gelijkopgaande strijd. De spanning was om te snijden. Met nog 1 minuut op de klok met een stand van 22-22 mocht Heeten aanvallen. Er werd met zijn allen geknokt. Taylor Onderberg wist de bal te stoppen en kon op dat moment een break spelen. Despina Englezos ging op het doel af en GOAAAAAAAAAL! 22-23 winst!

WAT EEN WEDSTRIJD! De dames hebben gevochten als een team.

Alle meegereisde supporters; heel erg bedankt! Aankomende zondag spelen de dames van Zwolle om 13:00 uur thuis tegen ABS. Komen jullie ons weer aanmoedigen?

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button