CoronavirusNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

Gemeente ziet rol om uitsluiting door corona tegen te gaan

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle ziet dat de saamhorigheid in de samenleving gevaar loopt. Dat antwoordt burgemeester Peter Snijders op vragen van de ChristenUnie. Het gaat bij deze afname echter om een kleine groep. De gemeente ziet wel een rol voor zichzelf om bij te dragen aan eenheid en inclusiviteit in de stad. Maar, vanwege de complexiteit van de situatie wil ze dit vooral gezamenlijk doen. Alle partners in de stad, maar ook inwoners dienen betrokken te worden bij de activiteiten om corona en de beleving ervan te delen.

Gezamenlijk gaan de gemeente en de Stadkamer hiermee aan de slag onder de noemer “Zwolle gaat aan”. Het initiatief hiervoor is belegd bij de Stadkamer. Samen met hen werkt de gemeente aan een plan van aanpak
om het gesprek met de stad aan te gaan.

De burgemeester constateert dat er door de verschillen die er leven over de maatregelen rondom het coronabeleid er vooral behoefte is aan gehoord te worden. Mensen willen ruimte hebben om uit te leggen aan elkaar waarom men kiest voor een bepaald standpunt. De gemeente wil dit faciliteren, dat heeft ze al eerder aangegeven.  Een eerste actie hiertoe heeft eind vorig jaar plaats gevonden rondom het initiatief “Zwolle gaat aan”. Meerdere Zwollenaren zijn in de spot gezet om zijn of haar verhaal te vertellen rondom de verlichting van het huis.

Kijk voor meer info op zwollegaataan.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button