KabelkrantNieuws uit ZwolleRegioZorg & Welzijn

Miljoenste coronavaccinatie gezet door GGD IJsselland

Zwolle – Op 3 februari is door GGD IJsselland de 1.000.000e coronaprik gezet. Doree werd die dag op de tijdelijke vaccinatielocatie in Ommen door locoburgemeester Ko Scheele verrast met een bloemetje.

Vorig jaar januari werd de allereerste prik door GGD IJsselland gezet. “Nu, een jaar later, hebben we er 1.000.000 gezet”, vertelt Natasja Smit, Projectmanager COVID-vaccinatie bij GGD IJsselland. “Het gaat hierbij om alle vaccinaties bij elkaar opgeteld: de basisvaccinatie (1e en 2e prik), de 3e prik voor mensen met een afweerstoornis en de booster. Een getal waar we als GGD trots op zijn!”

Priklocaties in alle 11 de gemeentes

Om de vaccinatiegraad in de regio verder omhoog te krijgen, is het vanaf vandaag mogelijk om in alle 11 de gemeentes van GGD IJsselland een coronaprik te halen. Natasja: “Op al onze locaties kun je nu met en zonder afspraak je 1e, 2e of boosterprik komen halen.”

“Ook de mensen die eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom hebben gekeken en zich nu toch willen laten vaccineren zijn van harte welkom.” Natasja Smit, projectmanager GGD-Ijsselland

 

“Met een prik bescherm je niet alleen jezelf tegen ziekenhuisopname, maar ook de kwetsbare mensen om je heen.

Locaties en openingstijden

De openingsdagen en -tijden verschillen per gemeente. Kijk voor alle locaties en bijbehorende dagen en tijden op de website van de GGD-IJsselland (www.ggdijsselland.nl). De basisvaccinatie (1e en 2e prik; vanaf 12 jaar) en de boosterprik (18 jaar en ouder) zijn zowel met als zonder afspraak te halen. Kinderen van 5 t/m 11 jaar kunnen alleen op afspraak terecht: 0800-7070. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button