Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Een meer dan geslaagde Ronald McDonald Rally

Zwolle – Het blijft een prachtig gezicht om zoveel schitterende auto’s aan de start van deze rally voor het goede doel te zien. Elke oldtimer heeft zijn eigen charme, of het nu gaat om een oude bestelauto of een charmante ‘kever’. Maar ook de prachtige youngtimers zijn geweldig om te bewonderen. Alles wordt uit de kast gehaald voor deze toertocht ten behoeve van het goede doel. Dit jaar weerklonk het startschot vanuit Rouveen, het beginpunt van een schitterende rit door het noordelijke deel van Nederland.

De route voerde de deelnemers in de ochtend langs Rouveen, Staphorst en Diever. De lunch stond klaar op een geweldige locatie: bij de TT in Assen. Na de lunch vervolgde de route via Steenwijk terug naar Staphorst voor een proef, om vervolgens traditioneel te eindigen bij het Deltion College in Zwolle. Hier werden de deelnemers hartelijk ontvangen door de kinderjury, die de mooiste auto mochten uitkiezen, en vond in de avond het diner en de overhandiging van een cheque plaats aan het Ronald McDonald Huis in Zwolle en dit jaar ook aan Monicares. In totaal een geweldig bedrag van €37.500 voor het Ronald McDonald Huis en €12.500 voor Monicares.

Van onschatbare waarde

Mede-organisator Sjoerd-Jan Feenstra blikt tevreden terug op een prachtige en sportieve dag voor het goede doel. “Elk jaar is het weer spannend of alles soepel verloopt, maar dit jaar was wederom een groot succes. Deelnemers konden genieten van een prachtige route, veel gezelligheid en lekker eten en drinken. Een heerlijke dag met als kers op de taart: een fantastisch bedrag voor twee goede doelen. Daar doen we het met elkaar voor!” Manager Lianne Booijink van het Ronald McDonald Huis Zwolle is trots en dankbaar: “Het is prachtig om te zien hoeveel animo er is om deel te nemen, en elk jaar zien we weer veel inschrijvingen.”

“Ook dit jaar deden er weer 80 equipes mee. Dankzij de steun van onze sponsors en deelnemers kunnen wij een tijdelijk thuis bieden aan de ouders die in ons huis verblijven. Zo zijn zij altijd dicht bij hun zieke kinderen. Dat is van onschatbare waarde.”

Trots op de saamenhorigheid

Evert Leideman en Sjoerd-Jan Feenstra reikten dit jaar de cheques uit aan het Ronald McDonald Huis en Monicares. Leideman is trots: “Met deze indrukwekkende opbrengst kunnen we mensen helpen die het zo hard nodig hebben. Dat is waar we het allemaal voor doen: samen sterk staan. Dat kunnen we niet alleen dankzij alle deelnemers; heel veel sponsoren en de hoofdpartners Pouw Automotive, EG Group, Campenaer Koffie en het Deltion College maken we dit met elkaar mogelijk. Op die saamhorigheid zijn wij ontzettend trots.”

Prijswinnaars

Hoewel de deelname aan dit evenement in de eerste plaats gericht is op het ondersteunen van goede doelen, konden alle deelnemers kans maken op mooie prijzen. Dit jaar ging de eerste prijs in de sportklasse naar Rutger Kwant en Peter Dutman, terwijl de tourklasse werd gewonnen door Jeroen Troost en Roel Schurink.

Omdoping van ‘Ronald McDonald Rally’ naar ‘Kids Benefits Rally’

De Ronald McDonald Rally is deze avond succesvol omgedoopt van ‘Ronald McDonald Rally’ naar ‘Kids Benefits Rally’. De rally heeft te maken met de beschermde naam ‘Ronald McDonald’. Vanwege aangepaste regelgeving rondom deze naam heeft de organisatie gekozen de naam te wijzigen naar ‘Kids Benefits Rally’. “We zijn ontzettend trots op de evolutie van ons evenement en de nieuwe naam. De Kids Benefits Rally weerspiegelt onze toewijding aan het ondersteunen van goede doelen en het bieden van een leuke en betekenisvolle ervaring aan alle deelnemers en betrokkenen,” aldus Evert Leideman, voorzitter van de Kids Benefits Rally.”

Meer info op : https://kidsbenefitsrally.nl/

Gerelateerde artikelen

Back to top button