Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Een geslaagde inloop-bijeenkomst op de nieuwe asielzoekers-opvanglocatie aan de Meeuwenlaan

Zwolle – Op woensdag 14 juni konden buurtbewoners, media en andere belangstellenden een kijkje nemen in de nieuwe opvanglocatie aan de Meeuwenlaan 8. De locatie is bedoeld voor 300 kansrijke asielzoekers en/of statushouders die in afwachting zijn van een woning in de regio Zwolle. De rondleiding werd verzorgd door Martin Wieringa, locatiemanager van het COA, die uitleg gaf over de opvang, begeleiding en inburgering van de bewoners. Ook vertelde hij over de samenwerking met de betrokken gemeenten Dalfsen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

De reacties van de bezoekers waren overwegend positief. Ze waren onder de indruk van het gebouw, dat grotendeels klaar is, en van de faciliteiten die er zijn voor de bewoners. Ze vonden het ook goed dat er aandacht is voor de integratie en participatie van de vluchtelingen in de samenleving. Sommigen hadden nog wel vragen of zorgen over de veiligheid, de communicatie of de impact op de buurt. Deze werden zo goed mogelijk beantwoord door het COA en de gemeente.

Meeuwenlaan Regionale Opvang Asielzoekers – Foto © RTV Focus Zwolle

De inloop-bijeenkomst was een goede gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe opvanglocatie en de mensen die er gaan wonen. Het pand aan de Meeuwenlaan is voor maximaal vier jaar beschikbaar voor 300 vluchtelingen. Daarna wordt het terrein herontwikkeld als onderdeel van het Nieuwe Veemarkt gebied. De gemeente Zwolle gaat in de tussentijd ook op zoek gaan naar meerdere locaties voor een permanent regionaal azc, dat beter past bij de schaal en het karakter van de stad.

Archief: Interview met burgemeester Peter Snijders over tijdelijke en permanente azc voor reguliere vluchtelingen in Zwolle.

Dit is een Focus-premium artikel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button