Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vitens blijft alert op drinkwatertekort ondanks natte voorzomer

Zwolle – Drinkwaterbedrijf Vitens maakt zich nog steeds zorgen over een mogelijk tekort aan drinkwater, ondanks de grote hoeveelheid regen in het eerste deel van dit jaar. Het bedrijf bereidt zich voor om drinkwater bij zomers weer en droogte te kunnen blijven leveren, maar roept ook watergebruikers op om verantwoord om te gaan met water.

De afgelopen weken heeft het nauwelijks geregend en de verwachting voor de komende weken is dat het droog blijft. De voorraden worden dus niet aangevuld. In de zomerperiode verbruiken Nederlanders meer water, vooral door het sproeien van tuinen en het vullen van zwembaden. Dit leidt tot enorme pieken in het waterverbruik, die niet meer gewaarborgd kunnen worden met de huidige installaties.

Vitens is al jaren opzoek naar manieren om meer drinkwater te realiseren, maar kan en mag niet zomaar meer water oppompen uit de grond. Daarbij is het bedrijf afhankelijk van overheden. Maar ook bij watergebruikers moet de knop om: ga verantwoord om met drinkwater.

Volgende week start de zomercampagne ‘Wijs met drinkwater’ van Vitens, waarin tips worden gegeven om zuinig om te gaan met water. Zo kun je bijvoorbeeld korter douchen, de kraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen en regenwater opvangen voor je planten.

 

Bron: Vitens.nl

 

Bron
Vitens

Gerelateerde artikelen

Back to top button