BouwNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Zwolle viert de terugkeer van historische lanen met buitenspeeldag

Oosterlaan weer open voor verkeer

Zwolle –  De Oosterlaan en Westerlaan in Zwolle hebben een metamorfose ondergaan. De lanen zijn weer in hun oude glorie hersteld, met klinkers, bomen en groene wadi’s. De bewoners, die zelf om de herinrichting hadden gevraagd, zijn blij met het resultaat. Om dat te vieren, organiseerden ze op woensdag 14 juni een buitenspeeldag voor de kinderen uit de buurt. Gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Arjan Spaans gaven het startsein voor de spelletjes, samen met Nina en Kyra van de OBS De Parkschool.

De Oosterlaan en Westerlaan maken deel uit van de Spoorzone Zwolle, een gebied dat volop in ontwikkeling is. Met de herinrichting van de lanen wilde Zwolle de historische uitstraling van de lanen terugbrengen en tegelijkertijd het gebied klimaatbestendig en gastvrij maken.

De rijbaan van beide lanen is smaller en autoluw geworden, waardoor er meer ruimte is voor voetgangers en fietsers. Het regenwater wordt opgevangen en opgeslagen in een puinlaag en groene wadi’s, die ook zorgen voor meer groen in de straat. De Oosterlaan en de Westerlaan hebben nu weer een statige en sfeervolle uitstraling, die past bij de historische binnenstad van Zwolle.

Met de feestelijke opening van de Oosterlaan op de buitenspeeldag komt een eind aan de lange afsluiting van de weg voor het autoverkeer.

Dit is een Focus-premium artikel.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button