Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Doppentoren kleurrijk duurzaam project op de Marslanden

De ‘Doppentoren’. Dat is de naam die Angelique Braamhaar heeft gegeven aan de kleurrijke staven met frisdrankdoppen. Ze staan boven op het dak van de Stichting Atelier Zwolle aan de Curieweg in Zwolle.  Het kunstobject bestaat uit 62 staven met daarop geregen duizenden frisdrankdoppen. De blikvanger is 3 meter hoog.

Braamhaar van Mozaïk Atelier Zwolle vertelt: ‘heel veel mensen en organisaties in Zwolle hebben de afgelopen maanden meegedaan om doppen te verzamelen. Grotere organisaties maar ook mensen alleen. Vooral de mensen alleen verbaasden zich er over dat ze toch zoveel doppen hadden.’

Uitgangspunt van het project was om het terrein van de Stichting Atelier Zwolle wat op te vrolijken. ‘Maar dan wel samen met anderen én vooral kosteloos’, vertelt de kunstenares. ‘Uiteindelijk is het een mooi duurzaam project geworden waar heel veel partijen aan hebben meegewerkt. NOG Ubbens heeft kosteloos de staven beschikbaar gesteld en Alewijnse bouwbedrijf heeft meegeholpen met het plaatsen van het object op het dak. Ook Bouwmaat en Fa. Boom hebben bijgedragen aan het project.

Angelique Braamhaar geeft nog aan dat het project absoluut niet af hoeft te zijn. Als er scholen of instellingen willen meedoen met een duurzaam project dan plaatst ze er graag nog wat staven bij.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button