Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Krappe, maar nodig winst voor de SV Zwolle handbalheren

Na twee verloren wedstrijden zijn de heren van SV Zwolle super gebrand op een overwinning. Met twee debutanten treedt Zwolle aan in de BDG hal tegen Blauw/Wit uit Ruurlo. Beide teams hebben al eerder tegen elkaar gespeeld en kennen dus elkaars speelwijze. Vanaf het begin van de wedstrijd was het voor beide teams en het publiek al snel duidelijk dat het een spannende pot ging worden. Beide ploegen bleken zeer gewaagd aan elkaar. Het duel werd uiteindelijk beslecht in een overwinning voor de Zwolse heren 22-21.

In de afgelopen week was het tijdens de trainingen wel duidelijk, er moest nog strakker verdedigd worden, fysiek sterker staan en snelheid vanuit de opbouw. Vrijdag werd nog even duidelijk gemaakt door trainer/coach Paul Blom dat Zwolle vooral zijn eigen spel moest gaan spelen en commentaar op de wedstrijdleiding en elkaar achterwege laten.

Met de eerste debutant (Rens Ruiter) in de basis begonnen de heren aan hun wedstrijd. Aftastend en zoekend, dat waren de sleutelwoorden in de eerste minuten van de wedstrijd. Na een paar gemiste kansen van de Zwolse heren kwam Blauw/Wit al snel op een 0-2 voorsprong. Na de gelijkmaker van Rik Talens en de voorsprong dankzij debutant Rens Ruiter 3-2 bleven de beide teams elkaar in evenwicht houden. Aan beide kanten stond een stevige verdediging en voor elk punt moest aan beide zijden zwaar geknokt worden. In de 16e minuut mocht ook de tweede debutant, Lesley Rigter beginnen aan zijn wedstrijd.

Met een ruststand van 10-8 kon tijdens een korte pauze de balans worden opgemaakt door trainer/coach Paul Blom. Nog een stapje erbij in de verdediging, de tegenstander buiten de negen meter houden en tijdens de aanvallen snelheid in de bal en pressie spelen. Met dit advies starten de heren de tweede helft overtuigend, waarbij de 2 punten voorsprong de eerste 10 minuten kon worden behouden. Na wat slordigheden aan de kant van Zwolle vonden de heren van Blauw/Wit uiteindelijk weer aansluiting. Er volgde weer een zeer spannende periode waarin de beide teams elkaar weer goed in evenwicht konden houden.

Uiteindelijk wist Zwolle in de laatste minuten toch weer een voorsprong op te bouwen van 2 punten, waarbij de Zwolse verdediging alles op alles moest zetten om deze voorsprong te behouden. In de laatste seconden van de wedstrijd toch nog een penalty voor de heren van Blauw/Wit, maar dit mocht de overwinning van de Zwolse heren niet meer in de weg staan, eindstand 22-21, waarmee de Zwolse heren zich op de vierde plaats in de competitie handhaven.

De heren danken het publiek welke weer in grote aantallen aanwezig was voor hun sportieve aanmoedigingen en gezelligheid tijdens en na de wedstrijd.