Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieTV KortVoorpagina

Dijsselbloem inspireerde jongeren voor politiek bij Windesheim Verkiezingsfestival

Zwolle – Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem wist woensdagmiddag de jongeren te enthousiasmeren voor de politiek. Hij werd geïnterviewd in het programma Uitgelicht, een programma van de opleiding Journalistiek volgens het succesvolle format van College Tour. Het ging onder andere over populisme, banken en Europa.

“Een Nexit gaat er nooit komen”, zegt Dijsselbloem, voorzitter van de Eurogroep

Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem was  aanwezig bij Windesheim op het Verkiezingsfestival ‘Party & Politics’. Veel jongeren vinden politiek saai en langdradig. Het Verkiezingsfestival ‘Party & Politics’ gaf een prikkelende en interactieve draai aan politiek. Er waren een verkiezingsbattle, een politieke pubquiz, interactieve colleges over politiek & humor, elimineren van ‘de burger’ en geschiedenis van het stemrecht. Ook kon er van gedachten worden gewisseld met politici, waaronder Don Ceder (ChristenUnie) en Malik Azmani (VVD).

Maar ook kon er gestemd worden in echte stemhokjes, waren politieke jongerenorganisaties aanwezig en konden de bezoekers de kieswijzer invullen.

dijsselbloem publiek

 

Jongeren kregen op het festival de kans om zich te informeren over politieke standpunten en achtergronden. Zo konden zij bewust kiezen aan wie zij hun stem willen geven op 15 maart bij de Tweede Kamer-verkiezingen. Het verkiezingsfestival wordt georganiseerd door Windesheim in Dialoog in samenwerking met studenten Journalistiek en politieke jongerenorganisaties.

 

Video volgt

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button