Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & Opinie

D66: Statiegeldbeleid Zwolle zichtbaar maken

Zwolle – De gemeente Zwolle is lid van de Statiegeld alliantie, maar D66 vindt dat dit nog niet zichtbaar genoeg is. Zij ziet graag dat de gemeente zelf ook inzet op de beeldmerkcampagne hiervan.

De Statiegeld alliantie is bedoeld als signaal om het kabinet te bewegen om de terugdringing van PET-flessen en blik in afvalstromen te bevorderen en ook het aandeel zwerfafval te verminderen.

Uit de zwerfafval monitor blijkt dat het percentage blik in zwerfafval in de eerste helft van 2020 met 19% is toegenomen ten opzichte van 2016. Om dat besluit de nodige aandacht te geven en daadwerkelijk zo snel
mogelijk te nemen, start de Statiegeldalliantie een campagne onder de titel ‘Yes we can’.

De gemeente is hierover geïnformeerd door de Statiegeldalliantie en is bereid om dit op haar websites kenbaar te maken.  Dat is vooral een signaal dat ook de gemeente Zwolle achter het idee van statiegeld op blikjes staat. Dus zonder dat nu direct de bedoelde doelgroep wordt aangesproken, zien zij wel het nut en de noodzaak om via de gemeentelijke website en andere gemeentelijke kanalen de boodschap ‘Yes we Can’ te delen.

Ondertussen heeft de rijksoverheid besloten om statiegeld ook op blikjes te heffen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button