Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Club Cele | Digitale Ontmoeting: De Genereuze Stad Zwolle

Zwolle – Van het recht van de snelste met Marco te Brömmelstroet tot de 1,5 meter economie met Zwolse ondernemers tot de workshop van Studio Marcha! – dit jaar is Club Cele volop in de Genereuze Stad Zwolle gedoken. Hoe zie JIJ de Genereuze Stad? Waarom ben jij trots op je straat, buurt of stad? Wat zou je mee willen zien of juist anders willen zien? Club Celedaagt iedereen uit om dat in beeld te brengen en zijn of haar filmpje met hen te delen. Sluit samen met Club Cele het jaar af, en ga de uitdaging aan – ze vertellen je in dit bericht hoe.

Sluit met Club Cele het jaar af en inspireer met jouw omgeving

Waar ze normaal bij Club Cele aan het einde van het jaar samenkomen om terug te blikken en vooruit te kijken, kunnen ze dit jaar helaas niet fysiek 2020 afsluiten. Maar, zoals men van hen gewend is, hebben ze daar iets op bedacht om toch een beetje samen te zijn. Ze nodigen je uit om te laten zien waarom jij je thuis voelt in je leefomgeving, of juist wat jij graag zou willen verbeteren. Van straat tot park, van buurt tot stad: inspireer hen!

Maak het filmpje met je mobiele telefoon Laat het in maximaal 2 minuten zien. Stuur je filmpje naar redactie@clubcele.nl. Op 8 december kijken ze naar alle filmpjes en bespreken ze de leuke én minder leuke dingen met elkaar. Zij gingen je natuurlijk al voor, kijk maar naar de vlogs van redactieleden Irma  en Gooitske.

De Genereuze Stad Zwolle

“Een diverse samenleving gaat niet over ‘samen’ en ‘meedoen’, maar veel eerder over botsing en ongemak. In een diverse samenleving is sprake van culturele mobiliteit – het moment dat je de ander tegenkomt en geconfronteerd wordt met het anders-zijn,” zo legt Maartje van Studio Marcha! de Genereuze Stad uit.

Dit is het thema waar Club Cele in 2020 mee aan de slag gingen. Vlak na haar workshop kregen ze te maken met het covid-19 virus en de bijbehorende maatregelen om dit virus in te dammen. Ze bekeken daarom online de kansen voor de Genereuze Stad Zwolle in de 1,5 meter economie vanuit het ruimtelijk perspectief, en zochten uit wie het recht van de snelste heeft in Zwolle – ook met een echte casus uit de stad, de Koestraat. Samen met redactielid en voorzitter van het Zwols Architectuur Podium Irma Klevering blikken ze terug op een jaar vol Genereuze Stad Zwolle. Benieuwd naar de bevindingen en inspiratie? Bestel gauw je gratis kaartje.

LET OP: meld je aan!

Hoe en waar

Club Cele ontmoet iedereen graag om samen het jaar af te sluiten. Meld je daarom dinsdag 8 december vóór 17.00 uur aan via de website. Dan ontvang je even na 18.00 uur een gratis link in je mail (let ook op je spamberichten) Graag tot dan!

Club Cele | Digitale Ontmoeting: De Genereuze Stad Zwolle vindt online plaats op dinsdag 8 december 2020 om 20.00 uur.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op op de site van Club Cele. Aanmelden is noodzakelijk en kan gratis via deze link.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren