Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nepmails lijken van Woningzoeker te komen

Zwolle – De Woningzoeker waarschuwt mensen die bij hen ingeschreven staan voor nepmails. Criminelen doen een betaalverzoek voor de Woningzoeker door Fishing Mail die lijkt te komen van de Woningzoeker zelf. Dit is echter niet het geval. Via een mail waarschuwt de Woningcorporatie dat mensen niet op de Ideal-knop van deze realistisch uitziende mail moeten drukken. De criminelen vragen acht euro.

In de Woningzoeker staat het aanbod aan huurwoningen weergegeven van zes woningcorporaties (Beter Wonen, deltaWonen, Openbaar Belang, SWZ, Wetland Wonen) in Kampen, Vollenhove, IJsselmuiden en Zwolle. Vele mensen staan hier jarenlang ingeschreven vanwege de krapte op de woningmarkt.

Normaal gesproken stuurt de woningcorporatie zelf een mail. Dat is te controleren via hun website. https://www.dewoningzoeker.nl/informatie-en-contact/contact.

Het is niet bekend hoeveel mensen de nepmail hebben ontvangen en geld hebben overgemaakt. Momenteel wordt die informatie onderzocht. Ook of de organisatie daadwerkelijk gehackt is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button