Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Van der Breggen slaat weer toe in Waalse Pijl

Hoei – Anna van der Breggen (Boels-Dolmans Cycling Team) heeft voor het vierde jaar op rij de Waalse Pijl op haar naam geschreven. De Zwolse renster – vandaag 28 geworden – schonk zichzelf hiermee een prachtig verjaardagscadeau. Op de beruchte Muur van Hoei reed ze haar concurrentes uit het wiel, waarna ze solo over de streep kwam.

Van der Breggen stond als topfavoriete aan de start in België. De leidster in de UCI Women’s Worldtour glipte op het juiste moment mee met Franse oud-wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot (Canyon SRAM Racing), die voor de eerste serieuze versnelling in de koers zorgde. Uit deze groep reden later enkele rensters weg, die aan de voet van de laatste beklimming weer werden gegrepen. Op de flanken van de loodzware slotklim – met stijgingspercentages tot 19% procent – toonde Van der Breggen zich de sterkste. Ze won met twee tellen voorsprong op Ashleigh Moolman (Cervélo – Bigla Pro Cycling), die tweede werd. Van der Breggen’s ploeggenote Megan Guarnier werd derde.

Het is voor Van der Breggen, die zondag geen hoofdrol voor zich kon opeisen in de Amstel Gold Race, al haar derde grote zege van het nog prille seizoen. Ze won eerder de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen. Zondag staat ze als één van de topfavorieten aan de start in Luik-Bastenaken-Luik, de laatste grote voorjaarsklassieker.

Gerelateerde artikelen

Back to top button