SportVoetbal

Berkum naar titelkandidaat Eemdijk

Zwolle – Berkum krijgt zaterdag een kluif van jewelste voor de kiezen want de Zwollenaren spelen dan uit bij Eemdijk, de koploper in de Hoofdklasse B. De equipe uit Bunschoten is met afstand de stabielste ploeg in de top van deze competitie en lijkt vooral de laatste weken met flinke stappen op weg te zijn naar de titel.

Eemdijk is een erg lastige tegenstander, maar ik ben optimistisch. Als we er in slagen om in ons ‘oude spel’ van eerder in deze competitie te komen dan denk ik zeker dat we een kans hebben. Ruud Wellenberg, Berkum-middenvelder

Periodetitel

Eemdijk had dit seizoen even tijd nodig om op gang te komen en de ploeg van trainer Patrick Loenen eindigde in de eerste periode als zesde. Daarna begon de machine echter op volle toeren te draaien, waardoor Eemdijk de tweede periodetitel voor zich opeiste en ook in de derde periode staan de Bunschoters nu bovenaan. De ploeg is sinds medio februari ongeslagen en prijkt de laatste vier weken ook bovenaan de ranglijst van de Hoofdklasse B.

Afgelopen zaterdag zette Eemdijk een belangrijke stap naar het kampioenschap door directe concurrent Ajax met 0-2 van zich af te schudden. In dat duel opende Eemdijk niet overtuigend maar nadat de wedstrijd een poosje stil had gelegen, omdat de scheidsrechter wegens ziekte moest worden vervangen, namen de ‘Diekers’ het heft in handen. Dat leidde tot flinke kansen voor Deen van Embricqs en Jan Pieter Hartog, maar die wisten ze niet te verzilveren. In de tweede helft sloeg Eemdijk alsnog toe nadat Ajax door een rode kaart met 10 man verder moest. In de 65e minuut zorgde Eemdijk-topscorer Maikel de Harder voor de 0-1, waarmee hij zijn totaal voor dit seizoen op 14 bracht. Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker maar slaagde er niet in de Eemdijk-defensie te laten wankelen en gaf achterin steeds meer ruimte weg. Dat werd enkele minuten voor het slot afgestraft door invaller Argjend Selimi, die een fraaie aanval afrondde door de 0-2 in de hoek te deponeren.

Wisselvallig

Berkum, dat in november thuis vrijwel kansloos met 0-4 van Eemdijk verloor, is bezig met een wisselvallige periode. In de laatste twee duels werd er weliswaar gewonnen van de laagvliegers HZVV (2-3) en NSC Nijkerk (1-0), maar daarbij hadden de Zwollenaren af en toe niet over geluk te klagen. Berkum-keeper Dominic van Hoof speelde bovendien een cruciale rol door in beide wedstrijden een penalty te stoppen en zo de punten voor zijn club veilig te stellen.

Daardoor staat Berkum nog steeds op een vierde plaats in de Hoofdklasse B. De kansen op de hoofdprijs lijken flinterdun, maar de ploeg van trainer Arno Hoekstra heeft nog zicht op de tweede plaats en die geeft mogelijk recht op een ticket voor de nacompetitie. Daarvoor zullen de Zwollenaren echter allereerst voor een daverende verrassing moeten zorgen door het ontketende Eemdijk in eigen huis te verslaan.

De wedstrijd Eemdijk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Harold van de Ketterij uit Goes, die op Sportpark De Vinken aan De Kronkels in Bunschoten om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button