Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeersmaatregelen Koningsnacht en Koningsdag

Zwolle – Op 27 april zijn er in Zwolle in verband met Koningsdag diverse festiviteiten.
Ook tijdens Koningsnacht is er in de Zwolse binnenstad van alles te doen. Deze activiteiten en het groot aantal verwachte bezoekers hebben gevolgen voor het verkeer. Gemeente Zwolle neemt daarom een aantal verkeersmaatregelen.

Het programma van festiviteiten op Koningsdag en tijdens Koningsnacht in de Zwolse binnenstad is te vinden op www.hesz.nl.

Wegafsluitingen

In de binnenstad is een aantal wegen afgesloten.

Op 26 april is vanaf 12.00 uur parkeren in de Blijmarkt niet mogelijk i.v.m. opbouw van podia. Vanaf 18.00 uur wordt de rijroute Blijmarkt-Koestraat-Praubstraat-Grote Kerkplein-Sassenstraat afgesloten ter hoogte van Luttekestraat. De afsluiting duurt tot en met 01.30 uur.

Om 19.30 uur wordt de rijroute Gasthuisplein – Nieuwe Markt afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkpark. De afsluiting duurt tot en met 01.30 uur.

Op 27 april zijn de zijstraten van Blijmarkt – Koestraat afgesloten tussen 12.00 en 00.30 uur. De rijroute Blijmarkt-Koestraat blijft toegankelijk.

Tussen 11.30 en 20.00 uur is Gasthuisplein – Nieuwe Markt afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkstraat. Dit wordt aangegeven ter hoogte van Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat.

Op 26 en 27 april vervalt de parkeermogelijkheid op parkeerterrein Rodetorenplein.

Fietsenrekken

De fietsenrekken op het Grote Kerkplein, Melkmarkt en Rodetorenplein zijn op 26 en 27 april niet aanwezig. Bezoekers kunnen hun fietsen stallen in de aanwezige fietsenrekken elders in de stad en bij de bewaakte fietsenstallingen Gasthuisplein, Rodetorenbrug, Meerminnestraat en Pletterstraat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button