SportVoetbal

Berkum thuis niet langs ACV

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 0-1 verloren van ACV, waarbij de Zwollenaren het vooral in de eerste helft lieten liggen. Na rust kwam de thuisclub er wat beter uit maar slaagde er, mede door uitstekend keeperswerk, niet in om de opening in de hechte ACV-defensie te vinden.

“In de eerste helft waren we heel slecht, met één afgedwongen kans en 48 foute passes. We waren vandaag gewoon niet goed genoeg om ACV te verslaan,” zag Berkum-trainer Raymond Schuurman. Coach Fred de Boer van ACV vond dat zijn ploeg zich na rust te veel onder druk liet zetten. “Na de 0-1 hebben we te veel op die voorsprong geleund. We hadden een wereldredding van onze keeper nodig om de nul te houden. In de laatste fase was het vrouwen en kinderen eerst.”

Druk

ACV liet vanaf de aftrap geen twijfel over hun aanvallende bedoelingen, want de Assenaren zetten Berkum direct onder druk en speelden vrijwel het hele eerste bedrijf op de helft van de thuisclub. Dat leidde binnen 10 minuten tot de openingsgoal, toen er bij Berkum onvoldoende werd gedekt en Ezra Schrijver in vrije positie kon aannemen: 0-1. Minuten later kopte Marco van der Heide, ook al veel te vrij, rakelings naast het Berkum-doel en leek de thuisclub een zware middag tegemoet te gaan.

Pas na iets meer dan een half uur was Berkum dicht bij een tegentreffer, toen Chris van der Meulen voorzette op Yannick Kaluzi maar de geplaatste kopbal van de Berkum-spits werd knap onschadelijk gemaakt door keeper Ben Wormmeester. Aan de andere kant voorkwam Berkum-doelman Dominic van Hoof een aantal keren maar nét dat de gasten nog vóór rust op een ruimere voorsprong kwamen.

Feller

Na de hervatting kwam Berkum wat feller uit de startblokken en al snel ging een inzet van Hoeseb Yakob, na een corner, maar net naast. Even later leek Jim de Leeuw, op aangeven van Marco van der Heide, de voorsprong voor ACV te gaan verdubbelen maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Berkum drong de bezoekers gaandeweg meer op eigen helft terug, maar kwam in de 71e minuut goed weg toen de bal via de vingertoppen van keeper Van Hoof en de koppende Yoram Zandvliet vlak voor de eigen doellijn werd weggewerkt.

Tegen het slot kwam ACV nauwelijks nog van de eigen helft, maar meer dan een hele serie Berkum-corners leverde dat niet op. De Asser defensie, met de soevereine aanvoerder Gibril Sankoh in de hoofdrol, gaf geen krimp en was ook in de lucht de situatie vrijwel steeds meester. Zo’n 10 minuten voor het slot leek Berkum alsnog langszij te komen door een kopbal van Jasper Bremmer, maar keeper Wormmeester haalde de bal met een geweldige reflex uit de benedenhoek. Heel Berkum gilde even later om een penalty toen Michel van Aggele in de hoek van het Asser strafschopgebied onderuit ging, maar scheidsrechter Ris gaf geen krimp zodat het bij 0-1 bleef.

Door deze krappe nederlaag blijft Berkum op een negende plek in de middenmoot van de Hoofdklasse B hangen. De Zwollenaren spelen volgende week uit bij SC Genemuiden en zullen daar meer moeten laten zien, maar weten ook dat het nooit gemakkelijk is om daar punten te sprokkelen.

Berkum-ACV, 27 oktober 2018

Eindstand: 0-1 (0-1)

Scheidsrechter: Victor Ris

Doelpunt: 8. Ezra Schrijver (0-1)
Gele kaarten: Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Jasper Bremmer (Berkum), Ibrahim Sillah, Robert Talens, Pascal Huser, Rutger Timmermans (ACV)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Rico Wolven, Yoram Zandvliet, Jasper van der Stouw (60. Thom Kooke), Björn Bakker, Hoeseb Yakob (80. Andrej Piljic), Chris van der Meulen, Yannick Kaluzi (80. Michel van Aggele), Johnsen Bacuna
Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Gibril Sankoh, Robert Talens, Nande Wielink, Pascal Huser (86. Leon Santema), Marco van der Heide, Ezra Schrijver (90+4. Koen Steg), Ibrahim Sillah, Jim de Leeuw, Jonah van der Werf (80. Rutger Timmermans)

Veslag: Theo Kölker

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button