SportVoetbal

Berkum naar belaagd Sparta E.

Zwolle – Berkum speelt, na de domper van de gestaakte derby tegen Be Quick ’28, zaterdag uit bij Sparta Enschede en kan daar rekenen op veel tegenstand van een ploeg die de punten hard nodig heeft om uit de gevarenzone in de 1e Klasse D te ontsnappen.
“Sparta zal er op klappen want ze staan er slecht voor en zeker thuis zullen ze alles geven. Voor ons is alles nog mogelijk, maar dan moeten we wél winnen. Het wordt dus voor allebei een beetje erop of eronder,” verwacht Berkum-speler Thom Kooke.

Eindsprint

Sparta Enschede verraste vorig seizoen, na een miserabele start, met een ijzersterke eindsprint die de derde periodetitel opleverde. Dit seizoen gaat het echter moeizaam met de ploeg van trainer Peter Schulte en vooral de laatste tijd worden er veel punten gemorst, waardoor Sparta nu op een 12e plaats bivakkeert. Als daar geen verbetering in komt dreigt nacompetitie en zelfs directe degradatie is nog mogelijk. De verschillen in de ‘kelder’ van 1 D zijn echter zo klein dat winst al direct een sprong naar boven op kan leveren.
In de laatste competitiewedstrijd lukte dat de Tukkers niet want toen werd er met 3-1 verloren bij koploper Go-Ahead Kampen. Sparta kwam daar na 10 minuten verrassend met 0-1 voor door een goal van Twan van den Abeelen maar Go-Ahead trok dat even later al weer recht. Na rust kwam Sparta al snel met 2-1 achter en ondanks een wat betere periode slaagden de Enschedeërs er niet in om opnieuw de aansluiting te vinden. Een kwartiertje voor het slot maakte de thuisclub er nog 3-1 van en had Sparta opnieuw dure punten ingeleverd.

Karrenvracht

Eerder dit seizoen versloeg Berkum de Enschedese equipe in Zwolle met 2-0. Die stand was al bij rust bereikt en omdat Berkum in de tweede helft een karrenvracht aan kansen liet liggen bleef het daarbij. “Wij waren toen zonder meer de betere partij, maar we hadden het ons veel makkelijker kunnen maken. We hebben toen te veel laten liggen,” kijkt Berkum-middenvelder Thom Kooke terug.
Twee weken geleden deelde Berkum ook in de laatste competitiewedstrijd de lakens uit tegen stadgenoot Be Quick ’28. Dat duel eindigde echter in een koude douche toen er, bij een 3-1 voorsprong voor Berkum, werd gestaakt vanwege opmerkingen uit het publiek tegen de arbitrage. Op dit moment is nog niet bekend wat er met de resterende 25 minuten van die wedstrijd gaat gebeuren. De achterstand van de Zwollenaren op de koplopers in 1D is nog steeds in te lopen, al kan de ploeg van trainer Willem Brouwer het zich niet veroorloven om nog veel punten in te leveren.
De voor beide ploegen belangrijke wedstrijd Sparta Enschede-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Wijnand Rutgers uit Winterswijk, die op Sportpark Schreurserve aan de Kotkampweg 44 in Enschede om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button