BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Klaar voor de start: vanmiddag rond 12 uur wordt eerste brugdeel Passerelle ingehesen

Zwolle – Klaar voor de start! Vandaag wordt de eerste bruglegger ingehesen voor de nieuwe loopbrug over het spoor van Zwolle. Om precies te zijn rond 12 uur vanmiddag. (Let op: afhankelijk van de omstandigheden kan dit eerder of later zijn).

En dat betekende vanochtend al volop bedrijvigheid op en rondom het spoor. Om half 7 waren al zo’n 30 bouwmedewerkers te zien in oranje jassen in het gebied waar straks de nieuwe brug moet komen. Allemaal druk bezig met de voorbereidingen voor de grote hijsklus. Passen en meten!

Megakranen

Aan weerszijden van het spoor staan enorme grote kranen uitgerust met aanzienlijke contragewichten om stabiliteit te garanderen tijdens het hijsen van de brugliggers. Deze kranen zijn overigens van Sarens, de firma die alleen maar Heavy Weight projecten doet over de hele wereld. Van de bouw van het Real Madrid stadion en het Olympisch dorp in Parijs tot mega-bruggen over sporen, snelwegen en water. Dus ze zijn wel wat gewend!

Brugliggers

De brugliggers zelf liggen ook allemaal klaar. De grootste ligt op het terrein van het oude Postkantoor gebouw net naast de ingang van de busbrug. De rest op het terrein onder de busbrug.

Bijzonder detail: alle liggers zijn genummerd zodat ze straks goed in elkaar gezet kunnen worden tot een mooie grote S-bocht brug. Zo heeft de grootste brugligger de naam ‘Achse 5a’ gekregen, oftewel as of aslijn.

 

Lees ook

Kan dat wel? Mag dat wel? Jazeker, de busbrug is open voor voetgangers

 

Sarens kranen aan weerzijden van het station
Zicht vanaf de busbrug op de bouwplaats
Passerelle brugdeel Achse 5a Zwolle – Foto © Focus1 Zwolle
Passerelle grootste brugligger ligt op het terrein tussen de Westerlaan en de Busbrug Zwolle – Foto © Focus1 Zwolle
Passerelle Zwolle – de brug is opgebouwd van geperst hout uit het Zwarte Woud- Foto © Focus1 Zwolle
Passerelle Zwolle bouwplaats – Foto © Focus1 Zwolle
Passerelle Zwolle brugdelen liggen klaar – Foto © Focus1 Zwolle

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button