SportVoetbalVV Berkum

Berkum moet wat goedmaken tegen DUNO

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen DUNO en de Zwollenaren hebben dan wat goed te maken, nadat ze vorige week bij koploper Urk veel te veel kansen lieten liggen.

“Vorige week hebben we verloren, maar de uitslag was geflatteerd,” vindt Thom Kooke, die de laatste tijd in de Berkum-defensie staat. “In de tweede helft voetbalden we toen goed, maar wij moeten efficiënter worden bij het benutten van kansen. De laatste weken creëren we die wél, dat loopt nu toch beter dan de periode ervóór.”

Selectie aangevuld

DUNO werd vorig seizoen kampioen in de 1e Klasse C en de Doorwerthers, die vijf jaar geleden nog in de 4e Klasse uitkwamen, pakten daarmee voor het eerst in de clubhistorie een ticket voor de hoofdklasse. De selectie werd vervolgens opnieuw aangevuld met een aantal spelers met een profverleden in binnen- én buitenland, te weten Dominique Kivuvu, Joey Godee en Christian Gandu.

De ploeg van trainer Lodewijk de Kruif begon voortvarend aan de nieuwe competitie want DUNO voerde een aantal weken de ranglijst in de Hoofdklasse B aan. Daarna begon de machine echter wat te haperen, want het Gelderse team haalde uit de laatste drie duels maar één punt. Dat werd afgelopen zaterdag gepakt toen het op eigen terrein 0-0 bleef tegen naaste concurrent ACV, in een wedstrijd die weinig spektakel te zien gaf. DUNO kreeg een kwartier voor tijd wél een levensgrote kans toen Godee vrij voor het ACV-doel kwam, maar zijn inzet werd gekeerd. Aan de andere kant claimde ACV twee keer een penalty, maar dat leverde in beide gevallen niets op. Zo bleef het bij een doelpuntloze remise, waar beide ploegen overigens mee konden leven. Punt van zorg voor DUNO is wél dat met Godee en verdediger Jochem Jansen opnieuw enkele belangrijke spelers geblesseerd uitvielen.

Over de knie

Bij Berkum loopt het de laatste tijd qua resultaten niet echt naar wens. De Zwollenaren boekten twee weken geleden tegen SVZW eindelijk weer eens winst, maar gingen afgelopen zaterdag bij koploper Urk met 4-1 over de knie. Toch had er toen meer ingezeten voor Berkum. De ploeg van coach Raymond Schuurman ging daar weliswaar met een 2-0 achterstand de rust in, maar liet in het eerste bedrijf ook enkele levensgrote kansen liggen. Urk mocht in die fase ook niet mopperen dat de ploeg, na een zware overtreding op Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen, met 11 man verder mocht. Toen Berkum ruim een kwartier voor tijd via Chris van der Meulen op 2-1 kwam leek een punt binnen handbereik, maar ruim in blessuretijd sloeg Urk alsnog twee keer toe en dropen de bezoekers met een kater af. Deze week verloor Berkum, met liefst vijf A-junioren in de gelederen, in een oefenduel met 1-4 van de PEC Zwolle Beloften. Berkum kwam via Andrej Piljic op voorsprong, maar PEC maakte nog vóór rust gelijk en bleek in de tweede helft een maatje te groot.

Berkum staat nu op een 10e plaats in de Hoofdklasse B met acht punten uit zeven duels, maar de achterstand op nummer zes DUNO bedraagt nog steeds niet meer dan drie punten. Winst is nu dus essentieel voor de Zwollenaren!

De wedstrijd Berkum-DUNO staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Marco Oosting uit Niekerk, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button