SportVoetbalVV Berkum

Berkum kampioen 1e Klasse D!

Zwolle – Berkum heeft bij Bennekom met 1-1 gelijk gespeeld en dat was genoeg voor de Zwollenaren om het kampioenschap in de 1e Klasse D te veroveren. Berkum kwam snel op voorsprong, maar daarna leek de titelstress toe te slaan en werd een flink aantal kansen om de strijd voortijdig te beslissen om zeep geholpen.

“In de tweede helft maakte Bennekom het ons knap moeilijk, maar ook toen kregen we in de omschakeling heel goede kansen. Er stond veel spanning op, maar als je naar het resultaat kijkt ben ik dik tevreden,” keek Berkum-trainer Arno Hoekstra op de wedstrijd terug. “Het was niet mooi vandaag bij ons, maar dat hóefde ook niet.”
Fraai in bovenhoek

Berkum leek al in de openingsminuten op voorsprong te komen toen Johnsen Bacuna vrij voor de Bennekom-goal kwam, maar hij schoot tegen keeper Christian de Haan op. Na 10 minuten was het wél raak toen Youp Kok na een inworp in balbezit kwam. De Berkum-spits nam goed aan en kogelde van flinke afstand fraai raak in de bovenhoek: 0-1. Even later zette Bacuna goed voor vanaf rechts, maar de bal werd vervolgens door iedereen gemist. Bennekom kwam wat beter in de wedstrijd en Berkum-keeper Dominic van Hoof moest in de 36e minuut al zijn talenten aanspreken om de thuisclub van scoren af te houden. Op slag van rust kwam Bennekom met de schrik vrij toen een corner van Jorben Nieuwenhuis nét niet in eigen doel werd gewerkt, maar vlak daarop lag keeper Van Hoof opnieuw goed in de weg toen Martijn Klein Holte alleen op het Zwolse doel af ging.

Scherpte ontbrak

Na rust werd Bennekom dominanter en grossierde Berkum in slordigheden en foute passes. Toch kregen de Zwollenaren heel wat kansen omdat er meer ruimte voor de Berkum-spitsen kwam, maar op de beslissende momenten ontbrak de scherpte en koelbloedigheid. Zo liet Kok een aantal mogelijkheden liggen en mikte Chris van der Meulen vlak voor het Bennekom-doel toch nog net naast. Tien minuten voor tijd kwam Bennekom langszij toen invaller Lennard Rekmans onreglementair werd gestopt in het Zwolse strafschopgebied. Just Berends had vanaf de penaltystip geen moeite om de 1-1 op het scorebord te zetten.

De Berkum-fans moesten de slotminuten met samengeknepen billen doorstaan, maar Bennekom slaagde er niet meer in om dichterbij te komen. Omdat achtervolger WHC ook niet verder kwam dan een puntendeling was daarmee de titel en de promotie naar de hoofdklasse voor Berkum een feit!

Bennekom-Berkum 1-1 (0-1)

Scheidsrechter: Robert de Wit
Doelpunten: 11. Youp Kok (0-1), 82. Just Berends (1-1) (strafschop)
Gele kaarten: Ricardo Kuijer (Berkum), Sander Dominicus, Roy Versluis (Bennekom)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Jasper Bremmer, Jason Huisman, Thom Kooke, Frank Hoolsema (69. Jeroen van Brummen), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok (81. Ricardo Kuijer)
Opstelling Bennekom: Christian de Haan, Just Berends, Mike Peters, Kevin Sissing, Roy Versluis,
Redouan Hazzat, Sander Dominicus, Martijn Klein Holte (69. Lennard Rekmans), Niek van Ginkel (46. Jeffrey Rutgers), Marco Corba, Jonathan Slootmans

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button