Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Artikel 45 vragen over Hudson Bay gebied: ‘Er slapen soms ook vrouwen en kinderen in de omgeving van het pand’

Zwolle – De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over de situatie rond het voormalige Hudson Bay pand en het Broerenkwartier. De partij maakt zich zorgen over de leegstand, verloedering en onveiligheid in dit deel van de stad.

Selma Hoekstra wil namens de PvdA-fractie weten hoe het staat met de koop en ontwikkeling van het pand, dat al geruime tijd leegstaat. Ook vraagt de partij wat het college doet om de verpaupering tegen te gaan en of er een tijdlijn is voor de verwachtingen.

Dak- en thuislozen

Daarnaast signaleert de PvdA dat er steeds meer dak- en thuislozen overnachten onder de overkapping van het pand. De partij wil weten of het college dit ook heeft gezien en wat er gedaan wordt om dit te ontmoedigen.

Selma: “Ons bereiken signalen dat er soms ook vrouwen en kinderen zich ’s nachts bevinden in de
omgeving van het pand. Herkent het college deze signalen? Wat gebeurt er met zeer kwetsbare dak- en thuislozen als ze worden aangetroffen in de omgeving van het gebied?”

Gevoelens van onveiligheid

Verder wil de PvdA weten of het college de gevoelens van onveiligheid onder de omwonenden herkent en welke maatregelen het wil nemen om de omgeving veiliger te maken. Tot slot vraagt de PvdA naar de stand van zaken van het gesprek dat het college zou voeren met de inwoners en ondernemers van het Broerenkwartier, waarover binnen vier maanden gerapporteerd zou worden aan de raad.

Het college heeft officieel vier weken de tijd om de vragen te beantwoorden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button