KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

ChristenUnie kandidaat Kamerlid Alwin te Rietstap fietst ruim 120 km om ideeën op te halen vanuit de regio

Zwolle – ChristenUnie kandidaat Alwin te Rietstap gaat aankomende zaterdag per fiets op bezoek bij veertien gemeenten om te inventariseren tegen welke problemen men lokaal aanloopt. Zwolle doet hij zaterdagmorgen aan rond half acht. Hij zal ongeveer een kwartier op het station aanwezig zijn om daarna te vertrekken naar Dalfsen.

Video archief: aftrap landelijke campagne ChristenUnie in Stadshagen Zwolle.

Nummer 4 op kandidatenlijst

Te Rietstap staat op nummer vier op de kandidatenlijst van de ChristenUnie en komt uit Hardenberg. Hij is daarmee een van de kanshebbers om namens de ChristenUnie in de Tweede Kamer te komen. Hij wil zich ondermeer inzetten voor woningen en bijbehorende infrastructuur voor de Regio Zwolle. Te Rietstap: “ik vind het belangrijk om het geluid vanuit de regio te vertegenwoordigen in Den Haag. Nog te vaak loopt men lokaal aan tegen beleid dat aan de Haagse tekentafel is opgesteld”.

De tour die te Rietstap zaterdag per fiets gaat maken gaat door de hele regio. Hij wil onder andere in gesprek met lokale politici en maatschappelijk werkers om zicht te krijgen op regionale problemen die een gevolg zijn van de Haagse tekentafel. Deze problemen gaat hij bundelen in een regio-agenda die zaterdagmiddag wordt overhandigd aan ChristenUnie-lijsttrekker Mirjam Bikker bij theater De Voorveghter in Hardenberg.

Te Rietstap is momenteel wethouder in Hardenberg en is onder andere verantwoordelijk voor gezondheid en preventie. Hij is fervent sporter en gaat deze uitdaging om ruim 120 km in een ochtend te fietsen dan ook met veel plezier aan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button