Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVoorpagina

Afscheid wethouder Klaas Sloots

Zwolle – Aan het eind van de gemeenteraadsvergadering van afgelopen maandag nam de raad afscheid van wethouder Klaas Sloots.  Sloots was sinds 2018 wethouder Sociale Zaken en Financiën namens Groen Links. Vorige week werd hij benoemd tot burgemeester van Stadskanaal in het verre Groningen en moest dus ontslag nemen in Zwolle.

Fractievoorzitter Patrick Pelman van Groen Links richtte een dankwoord tot hem. Hij en de aftredende wethouder waren ondanks corona speciaal voor deze gelegenheid in de Raadzaal aanwezig, naast de burgemeester.

Pelman zei dat er zoveel waardering is voor het werk van Klaas Sloots dat hij nog wel langer had mogen aanblijven. Hij zag problemen altijd op tijd aankomen. Er was een grote vertrouwensband tussen de wethouder en de vorige fractievoorzitter van GroenLinks Sylvana Rikkert op het Sociaal Domein. De wethouder was standvastig, krachtig en eerlijk, werkte met flair en daadkracht. Hij liep niet weg voor de inhoud. Het zorgdomein was in grote verandering verwikkeld, maar dat deerde hem niet, aldus Pelman.

Na een bezoekje aan Stadskanaal in reactie op de door zijn vrouw gespotte vacature is Sloots opnieuw verliefd geworden op de regio waar hij is opgegroeid. Hij kon dan ook niet om een sollicitatie heen, een sollicitatie met voor hem een positief gevolg.

De Amsterdamse Dorrit de Jong (33) volgt hem op namens Groen Links. Zij is in Amsterdam nu nog raadslid. Als wethouder neemt zij de portefeuilles van Klaas Sloots over. Tijdens de volgende besluitvormende raad in februari wordt zij officieel benoemd in Zwolle. 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button