Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVoorpagina

Gemeentesecretaris Ingrid Geveke vertrekt

Zwolle – Ingrid Geveke is lange tijd gemeentesecretaris geweest in Zwolle. Dit houdt in dat zij zich als baas van de ambtelijke organisatie hard maakte voor goede verbanden tussen gemeenteraad, college en ambtenarenapparaat. Zij gaat nu echter Zwolle verlaten voor een baan bij BMC. Op 1 februari 2021 wordt ze daar directeur advies. BMC richt zich als adviesbureau richt op de publieke sector.

Geveke werkt sinds 2007 in Zwolle. Ze begon als bestuursadviseur, maar was ook financieel directeur. In 2016 werd ze gemeentesecretaris. Eerder werkte ze voor de gemeenten Steenwijkerland en Dronten.

De burgemeester gaf in zijn afscheidswoord aan het eind van de raadsvergadering van afgelopen maandag aan dat Geveke waakte over de rolvastheid van iedereen en ook altijd tijd voor een grapje of een persoonlijk gesprek had.

Christen Unie raadslid Gerdien Rots sprak een gloedvol dankwoord uit voor haar. Geveke hield goed in de gaten, aldus Rots, dat het ambtenarenapparaat objectief bleef, en was professioneel met scherpe observaties. Zij volgde vele uren van debat in de raad. Daarom is het nu zo raar dat tijdens de corona-pandemie de Raadzaal welhaast leeg is. Memorabel is haar grote inzet voor het bezoek van de koninkelijke familie aan Zwolle tijdens koningsdag 2016, waarvoor zij programmadirecteur was.

Zij begeleidde de coalitieonderhandelingen in 2010 en 2014met ferme hand. Soms werkte zij de weekenden en avonden gewoon door. Ook had zij weleens kritiek, bijvoorbeeld dat de raad te veel vraagt van de ambtenaren.

Wie de opvolger is van Ingrid Geveke is nog niet bekend.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button