VoorpaginaWeer

Zomerweer

Weerbericht voor 28 juni 2018

Zwolle – Niet voor het eerst dit jaar is het vandaag schitterend zomerweer en daarmee breekt na een wat koelere fase van juni opnieuw een warme stabiele zomerperiode aan. In het voorjaar was het al vaak extreem warm, nu wordt het opnieuw een lange periode erg warm zomerweer.

We merken het vandaag al met van tijd tot tijd nog wat wolken maar vooral ook heel veel zon en met temperaturen die bij een zwakke oost, noordoostenwind oplopen naar 27 graden is het op en top zomer. In de nachten koelt het vaak wel weer af naar aangename temperaturen net iets onder de 15 graden.

Vrijdag neemt de temperatuur nog een klein stapje terug maar met 25 graden en volop zon is het echt geen gekke zomerdag. Ook zaterdag tot en met dinsdag verlopen zo. De zon schijnt volop en met temperaturen elke dag rond de 27 of 28 graden kan de zomer niet meer stuk. De droogte houdt ook aan want er valt geen enkele bui.

Pas na midden volgende week neemt de neerslagkans iets toe en gaat de temperatuur wellicht weer iets meer richting normaal, al kan het ook nog zomaar een week langer door zomeren.

Jelle Muller

Weerman RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button