Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Vier op de vijf studenten bij Windesheim tevreden over studie

Zwolle – Met een tevredenheidsscore van 80% staat hogeschool Windesheim op de tweede plaats in de categorie grote hogescholen.

Dit blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquêt, die vandaag is uitgekomen. Net als de afgelopen jaren scoort Windesheim flink boven het landelijk gemiddelde, met een algemene studenttevredenheid van 80%. In Zwolle zijn vooral studenten van de techniekopleidingen zeer tevreden (89%). In Almere is het aantal studenten dat een tweejarige Associate degree volgt, dit studiejaar flink toegenomen. Ook deze opleidingen scoren hoog, met een studenttevredenheid van 80%.

Tevreden over docenten en studiebegeleiding

Alle hbo-studenten in Nederland zijn op zeventien verschillende thema’s bevraagd. Op bijna alle onderwerpen zijn Windesheimstudenten meer tevreden dan hbo-studenten elders in het land. Met name de docenten van Windesheim en de studiebegeleiding komen goed uit de bus: deze worden flink hoger beoordeeld dan het landelijk gemiddelde. ‘Een groot compliment voor alle docenten en medewerkers die zich er dagelijks voor inspannen dat studenten hier goed onderwijs kunnen volgen, maar vooral ook thuis voelen en goed begeleid worden’, zegt collegevoorzitter Henk Hagoort.

Windesheim consolideert al enkele jaren de tweede plaats in de categorie grote hogescholen. Samen met Avans is Windesheim de enige grote hogeschool in Nederland met een studenttevredenheid van 80% of hoger.

Over de Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête is een grootschalig landelijk onderzoek van Studiekeuze 123 waarin alle studenten in het hoger onderwijs gevraagd wordt naar hun mening over hun opleiding en biedt opleidingen aanknopingspunten om de onderwijskwaliteit te verbeteren.

De resultaten van Windesheim betreffen zowel de locatie in Zwolle als Almere. In totaal heeft 37% van de Windesheimstudenten de Nationale Studenten Enquête ingevuld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button