Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

417 verwaarloosde cavia’s opgehaald door dierenopvang Flappus uit Zwolle

Zwolle – Dierenopvang Flappus uit Zwolle heeft de afgelopen weken in stilte 417 cavia’s opgehaald uit een onveilige en dieronvriendelijke situatie. De dierenopvang aan de Nieuwleusenerdijk heeft dit gedaan in samenwerking met een dierenarts en verschillende instanties. “De dieren zijn nu veilig! Maar veel zeugjes zijn zwanger dus het aantal cavia’s groeit nog behoorlijk de komende weken. ” vertelt Carl Withaar van Flappus. “De eigenaar is hulp aangeboden dus dat voelt goed.”

Weidehooi en groente gevraagd

Die opvang van meer dan 400 cavia’s is een operatie op zich. Flappus heeft inmiddels voldoende kooien, bakjes en schuilhuisjes maar is nog wel op zoek naar voedsel en bodembedekking voor in de kooien. Ze doen dan ook een oproep voor grote pakken weidehooi, groente zoals paprika, witlof, appels en andijvie, sla en boerenkool en verse kruiden zoals basilicum, peterselie, munt en gedroogde kruiden geschikt voor cavia’s. Flappus geeft aan zelf de handen, de (medische) verzorging, de kennis, de liefde, de ruimte en het engelengeduld te regelen. Maar hoopt op donaties voor de rest, want de kosten voor voer, hooi en bodembedekking zijn 500 euro per week.

Adopteren

De cavia’s zitten nu nog in quarantaine. Maar wil je er één adopteren dan kan dat over een week of twee. “Van de zeugjes moeten we eerst weten of ze zwanger zijn. Wat bij velen helaas wel het geval is. Zij gaan bevallen en hun jongen groot brengen. We melden steeds op onze website en social media wanneer er groepen cavia’s toe zijn aan adoptie.” aldus Withaar.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Stichting Flappus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button