Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Zwolse Miranda Wesselink CDA-kandidaat Waterschapsbestuur

Zwolle – Op woensdag 20 maart zijn er verkiezingen voor het Waterschap. De Zwolse Miranda Wesselink is namens het CDA kandidaat voor het bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Wesselink wil het geluid van de Zwolse regio laten horen en inwoners en vrijwilligers betrekken bij het werk van het Waterschap. Haar motto is: Water beheer je samen!

Het Waterschap zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende water. Dat is niet alleen een zaak van het Waterschap, maar van ons allemaal. Daarom vraagt Wesselink de inwoners van de regio Zwolle om hun steentje bij te dragen aan het voorkomen van natte voeten en hittestress. Door mee te doen met acties van het Waterschap, zoals ’tegel eruit, plantje erin’. En door hemelwater niet weg te laten lopen via het riool, maar op te vangen in de tuin of in een regenton.

Blij met bewonersinitiatieven

Wesselink is daarom blij met de vele vrijwilligersinitiatieven voor waterbeheer. En met de steun van het Waterschap voor deze initiatieven. In de regio Zwolle houden vrijwilligers zich onder andere bezig met de schoonmaak van dijken en uiterwaarden. De Zwolse vindt het belangrijk dat inwoners omzien naar elkaar en hun omgeving. In het dagelijks leven is ze zelfstandig adviseur Zorg en Welzijn. “Ik help zorginstellingen, buurthuizen en maatschappelijke initiatieven om hun ideeën in de praktijk te brengen en om hun stem te laten horen. Samen kom je verder.”

Thuis in Zwolle, bekend met besturen

Zwolle is bekend terrein voor Miranda Wesselink. Zij was gemeenteraadslid en voorzitter van de lokale afdeling van het CDA. Ze studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en Theologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Miranda Wesselink staat op de vierde plek op de CDA-lijst. Haar Zwolse CDA-collega Tjeerd Kingma staat op de tiende plek.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button