Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Wie maakt Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar in het stadskantoor?

Zwolle – Gemeente Zwolle schrijft een prijsvraag uit om Artikel 1 van de Grondwet op een kunstzinnige manier zichtbaar te maken. De gemeenteraad heeft het college hier eerder in een motie om gevraagd. Iedereen die creatieve ideeën heeft, kan deze indienen tot en met 31 maart 2019. De uiteindelijke winnaar krijgt budget om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren. Het winnende kunstwerk krijgt een plek in de hal van het stadskantoor.

Thorbecke

Zwolle heeft een bijzondere band met de Grondwet. Zwollenaar Thorbecke, legde in 1848 de basis voor de Nederlandse Grondwet. Gemeente Zwolle roept nu creatieve en kunstzinnige inwoners op om een voorstel voor de presentatie van Artikel 1 in te dienen.

In Artikel 1 staat dat iedereen in Nederland in gelijke gevallen gelijk wordt behandeld. Verder staat in Artikel 1 dat discriminatie, op welke grond dan ook, verboden is. Ook het aanzetten tot haat of discriminatie is verboden.

Heel Zwolle mag stemmen

Iedereen met een creatief idee om Artikel 1 op een kunstzinnige manier zichtbaar te maken mag meedoen. Uit de inzendingen kiest een jury de drie beste voorstellen. De drie genomineerden worden dan gepresenteerd aan heel Zwolle. Elke Zwollenaar kan vervolgens zijn of haar stem uitbrengen op zijn of haar favoriete ontwerp.

Maak Artikel 1 zichtbaar
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button