EconomieNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Zwols poppetje Trippi reist vanaf nu de hele wereld rond

Zwolle – Studentondernemers Anniek Schrijver en Robert Wubs hebben op vrijdag 15 juli hun eerste Trippi’s uitgebracht.

De eerste driehonderd Trippi’s zijn aangeschaft door Windesheim als cadeau voor medewerkers van de businessopleidingen. Voor de ambitieuze Anniek en Robert is het de eerste stap in het najagen van een wereldwijd succes. De twee jonge ondernemers hebben in een jaar tijd van een hogeschoolproject een succesvolle onderneming gemaakt. Windesheim is de eerste klant en heeft daarnaast ook veel betekend in de ontwikkeling van het product en het bedrijf.

Het concept

Trippi is een nieuwe manier om mensen te leren kennen over de hele wereld. De Trippi’s, poppetjes van kunststof, worden van persoon tot persoon doorgegeven met het doel de hele wereld over te reizen. Elke persoon die een Trippi krijgt en scant met een telefoon kan zijn reis bekijken, contact leggen met alle andere eigenaren en foto’s delen.

Officieel van start

Als kennisinstelling voor hoger onderwijs en onderzoek heeft Windesheim de beide ondernemers op verschillende manieren ondersteund en is het nu ook de eerste klant. Honderden Trippi’s zijn als zomergeschenk meegegeven aan de medewerkers van de economische en journalistieke opleidings- en onderzoeksteams van de hogeschool. Hiermee is Trippi als bedrijf officieel gelanceerd.

Green PAC iLab

Vanuit de minor Concept en Creatie op Windesheim hebben Anniek Schrijver en Robert Wubs de beslissing gemaakt om Trippi op de markt te zetten. Hun werkplek bevindt zich bij Green PAC iLab Zwolle, een initiatief van Windesheim en Stenden. Hier krijgen startende ondernemers hulp en coaching op alle gebieden van ondernemen en kunnen ze gebruik van maken van apparatuur zoals 3D-printers. Meer informatie over Trippi is te vinden op www.trippi.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button