EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe woningen voor jongeren in een oude fietsfabriek

Op vrijdag 15 juli heeft SWZ negen woningen opgeleverd aan de Tuinstraat 10. Achttien onzelfstandige eenheden zijn samengevoegd tot negen zelfstandige woningen. De werkzaamheden bestonden vooral uit het verbeteren van de uitstraling van het pand. De sleutels zijn vandaag overhandigd aan de nieuwe huurders.

De doelgroep is jongeren onder de 23 jaar. De huurprijs van de nieuwe woningen is hierop aangepast. Deze ligt onder de huurtoeslaggrens voor personen tot 23 jaar. De woningen zijn in de Woningzoeker geplaatst en er zijn veel reacties op gekomen.

Het pand heeft een unieke geschiedenis. In de periode van 1920 – 1942 zat hier Fietsfabriek “Uit den Bogaard”. Zij maakten rijwielen, rijwielvelgen en kettingkastframes. Dit komt nu op verschillende manieren terug in het pand. Zo is “De Fietsfabriek” de naam van het pand geworden. Dit staat boven de entree van het gebouw die samen met de achtergevel in een opvallende kleur is geschilderd. Daarnaast worden er afbeeldingen opgehangen van oude fietskaarten uit 1927. Ook hangt er een origineel wiel dat vroeger gemaakt is in deze fabriek. Deze materialen komen uit de collectie van Theo de Kogel. Hij is eindredacteur bij Historische Rijwielvereniging “De Oude Fiets” en gepassioneerd verzamelaar van oude fietsen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button