Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Zwolle boekt glansrijke zege op KAA Gent

Zwolle – Vrijdagavond heeft PEC Zwolle het trainingskamp van afgelopen week in Epe met een zege afgesloten. Op het veld van VV Hattem werd KAA Gent op overtuigende wijze verslagen. Mede dankzij twee goals van Kingsley Ehizibue, versloeg het team de Belgische opponent met 0-3. Nieuwkomer Hachim Mastour maakte bovendien zijn eerste minuten in het Zwolse tricot.

De openingsfase ging gelijk op, maar na een klein kwartier namen de Zwollenaren het heft in handen. Youness Mokhtar deed als eerste van zich spreken, maar zag de bal via een Gents been naast hobbelen. Vervolgens waren Queensy Menig en opnieuw Mokhtar vlak na elkaar dichtbij de openingstreffer, maar ontbrak het aan finesse in de afwerking.

Menig leek na fijn terugleggen van Mustafa Saymak tien minuten voor rust de 0-1 op het scorebord te zetten, maar doelman Brian Vandenbussche gooide zich met lijf en leden voor de bal. De voormalig sluitpost van sc Heerenveen voorkwam daarmee een bijna zekere Zwolse voorsprong, die luttele minuten later alsnog kwam. Mokhtar had een hoofdrol in het doelpunt door op sierlijke wijze twee verdedigers opzij te zetten en een puike voorzet af te leveren welke door Kingsley Ehizibue met het hoofd tot goal werd gepromoveerd: 0-1. Gent zette daar voor rust alleen met Emir Kujovic iets tegenover. Een kopbal net naast was het enige hoogtepunt voor de ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck.

Na rust opende Wout Brama met een poeier net naast de schiettent op het Vlaamse kot. Ehizibue had nog geen minuut later meer succes. De rappe speler omspeelde Vandenbussche en tekende voor zijn tweede van de avond. Daardoor leek er iets te knakken bij KAA Gent, want nauwelijks bekomen van de domper lag de bal opnieuw in het net. Invaller Thanasis Karagounis schoot de bal met veel passie uit een afgeslagen hoekschop snoeihard binnen: 0-3.

Verder liep PEC Zwolle niet uit, maar het hoefde zich ook geen zorgen te maken dat de voorsprong nog zou slinken. Gent was niet bij machte om ook maar iets uit te richten voor het doel van Kevin Begois, die Mickey van der Hart bij rust was komen te vervangen. Alleen Rode Duivel Laurent Depoitre was nog enigszins in de buurt van een eretreffer. Een kwartier voor tijd maakte Hachim Mastour zijn opwachting. De huurling van AC Milan verving Queensy Menig en toonde zo voor het eerst zijn kunsten aan het publiek op het goed gevulde sportpark.

KAA Gent – PEC Zwolle: 0-3 (0-1). (42’ Ehizibue 0-1, 50’ Ehizibue 0-2, 54’ Karagounis 0-3)

PEC Zwolle: Van der Hart (46’ Begois), Sandler (46’ Evre), Marcellis, Van de Pavert (46’ Van Looy), Van Polen, Brama, Saymak, (46’ Karagounis) Menig (70’ Mastour), Ehizibue (83’ De Boom), Mokhtar, Achahbar (75’ Nijland).

Gerelateerde artikelen

Back to top button