Voorpagina

Waterschapsbelasting gaat in Zwolle met 1 tot 6 % omhoog

Voorstel tarieven 2019 in openbare bestuursvergadering

Zwolle – Zwollenaren moeten rekening houden met een stijging van maximaal 6,2 % van de waterschapsbelasting. Dit laat het Waterschap Drents Overijsselse Delta weten. Het Waterschap heeft te maken met een toename in de kosten van 8,5 miljoen euro in 2019. Om dit te compenseren ligt er een voorstel om de waterschapbelasting in 2019 te verhogen. Dinsdag 27 november bespreekt het algemeen bestuur de belastingverhoging.

De kostenstijging van 8,5 miljoen euro, op een totale begroting van 122,4 miljoen euro, wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de toename aan werkzaamheden. De klimaatverandering vraagt investeringen om de gevolgen ervan op te kunnen vangen. Daarnaast kreeg het waterschap er extra taken bij en is de problematiek op de rioolwaterzuivering in Echten (Drenthe) een zware tegenvaller. Ook de inflatie en cao-ontwikkeling voor het personeel heeft invloed op de kosten.

Het algemeen bestuur van WDODelta bespreekt op dinsdagmiddag 27 november het voorstel om hiervoor de waterschapsbelasting 2019 te verhogen. Afhankelijk van de categorie waartoe belastingplichtigen behoren, stijgen de tarieven tussen de 1 en 6,2 procent. In de openbare vergadering neemt het waterschapsbestuur een definitief besluit over dit voorstel.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button