KabelkrantKunst & CultuurLevensbeschouwingNieuws uit Zwolle

Devotie Festival 2023 toont het Hart van Zwolle

Zwolle – De Actuele Moderne Devotie Beweging houdt, in samenwerking met maatschappelijke-, culturele-, en welzijn organisaties, het Devotie Festival 2023 in Zwolle van 14 t/m. 24 september.

Het Devotie Festival wil met dit festival het Hart van Zwolle laten zien. Een kant van Zwolle, al eeuwenlang aanwezig, waarbij het allereerst niet gaat om handel en omzet, welvaart en status. Het gaat juist om ruimte, jezelf kunnen zijn, kwetsbaarheid en kracht wederkerig verbonden, zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar, talentontwikkeling, niemand die buiten de boot valt, tot je recht komen, en gelijkwaardigheid. Waarden die het hart en de zuurstof weergeven van Zwolle.

Podium in Dieze

In de Wijk Dieze, en specifiek Dieze Oost ( De Devotenbuurt) zullen van 14 t/m. 24 sept. allerlei activiteiten gehouden worden die ons iets laten zien van wat wij als Zwolle aan goud in onze stad hebben. Voor ieder is er een Podium om iets te laten zien, jong en oud, van en door mensen, die anders misschien niet zo snel een podium krijgen. Het is mogelijk om kosten daarvoor te declareren.

Aanmelding om mee te doen in de Wijk Dieze als organisatie, buurt of straat ? Via : gastvrijlevenzwolle@gmail.com.

Wijkoverstijgende activiteiten

Naast de Wijkactiviteiten zijn er ook wijkoverstijgende activiteiten rond de Moderne Devotie in stad en regio.
Zo is er een onderwijsdag op 14 september, waarbij het Onderwijs van Johan Cele en Geert Groote, centraal staat, met scholieren die wereldbekend zijn geworden zoals : Paus Adrianus de VI, Desiderius Erasmus, Wessel Gansfort, Thomas a Kempis. Er komt een Thomas a Kempis Dag met kunst en cultuur, en een Michaëlsdag op zondag 24 september.

Ontmoeting, verbinding en gemeenschap

Er zijn Hanze Devotie rondvaarten, fietstochten, en wandelingen, in de stad en in de regio. In het Weekend van 16 en 17 september doet het Devotie Festival ook mee met het Kletsen & Zwetsen Festival in Park Hogenkamp.
Uiteindelijk gaat het om de ontmoeting, verbinding, en gemeenschap, die er voor kunnen zorgen dat het Hart van de Stad gevoed wordt, en kloppend blijft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button